Kategorije Premium sadržaj

Ovo će biti novo šef HDZ-a Zagreba, izbori su 22. studenog

Širi dalje

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mislav Herman jedini je kandidat za predsjednika zagrebačke organizacije HDZ-a dok su kandidature za predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali Željko Turk i Damir Mikuljan, doznaje se u subotu iz HDZ-a.



Rok za predaju kandidatura na unutarstranačkim izborima za predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti te predsjednike  i potpredsjednike županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba istekao je u petak u ponoć.

Pavo Kostopeč, iako je u medijima najavljivao svoju kandidaturu za predsjednika Zagrebačkog HDZ-a, od nje je odustao. Tako će ginekolog Mislav Herman na funkciji predsjednika zagrebačkog HDZ-a zamijeniti Andriju Mikulića, koji je sada na funkciji glavnoga državnog inspektora.

Za potpredsjednike u zagrebačkom HDZ-u kandidiralo se 12 kandidata, a bira ih se četvero. Kandidature su predali Mario Župan, Ante Plazonić, Zvonimir Milas, Pero Semren, Dubravka Brezak Stamać, Zoran Čogelja, Davor Filipović, Ninoslav Vranješ, Mate Ćurić, Irena Dubravec, Frane Barbarić i Radoslav Dumančić.

Potreban broj potpisa za kandidaturu za predsjednike Županijske organizacije HDZ-a Zagrebačke županije predali su Željko Turk i Damir Mikuljan. Za potpredsjednike kandidirali su se Javor Bojan Leš, Tomislav Landeka, Tomislav Masten, Božidar Škrinjarić, Marica Mikec, Josip Mahović, Tomislav Lukšić i Franjo Lazanin.

Gradonačelnik Zaprešića i član Predsjedništva HDZ-a Željko Turk ili član Županijske skupštine Zagrebačke županije i predsjednik HDZ-ovog Visokoga časnog suda Damir Mikuljan tako će na toj funkciji zamijeniti bivšeg predsjednika ŽO HDZ-a Zagrebačke županije i gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića koji je u rujnu, kao jedan od glavnih aktera u “aferi Janaf”, dao ostavku na tu funkciju.

Kandidati za predsjednike i potpredsjednike teritorijalnih organizaclja HDZ-a morali su skupiti najmanje tri posto potpisa članova s biračkim pravom teritorijalne organizacije u kojoj se izbori provode.

Članovi odgovarajuće organizacije HDZ-a će 22. studenog, po principu jedan član jedan glas, birati predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti te predsjednike  i potpredsjednike županijskih organizacija i organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Istoga dana izaslanici izabrani na izbornim skupštinama temeljnih organizacija HDZ-a birat će i općinske i gradske odbore i odbore HDZ-a gradskih četvrti te izaslanike za izborme skupštine županijskih organizacija i Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba.

Drugi krug izbora, tamo gdje bude trebalo, održat će se 6. prosinca. Tada će se birati i izaslanici za XIX. Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice – izborni, koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a te sukladno epidemiološkoj situaciji.

(R.I. /Hina/Foto: cropix)

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije