Kategorije Premium sadržaj

Ovo je bračni par iz Rijeke zbog koji je urlao Obersenel! Suprugu za nastup 130. 000 kn

Širi dalje

Lea Stoiljković Medved bila je je voditeljica Službe za odnose s medijima i online komuniciranje u Gradu Rijeci, a glavna je savjetnica za odnose s medijima i komuniciranje u Rijeka 2020. Njen suprug Zoran Medved angažiran je programu otvaranja EKP za što je plaćeno 130. 000 kuna



Gradonačelnik Rijeke SDP-ov Vojko Obersnel prije tri dana u gradskoj vijećnici verbalno je napao nezavisnu vijećnicu, bivšu HDZ-ovku Ivonu Milinović.

Ona je u jednom trenutku spomenula kako je suprug Obersnelove vrlo bliske suradnice u gradskoj upravi dobio vrlo izdašna sredstva kao autor u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica Europe kulture. Obersnel je tražio ispriku jer je rekao da ga vijećnica Milinović vrijeđa.

Nazvao ju “alapačom” i “lažljivicom”

“Suprug zaposlenice grada dobio je 100 i nešto tisuća kuna autorskog honorara na otvorenju projekta EPK. Je li to neistina i vrijeđanje?” upitala ga je Milinović, na što je Obersnel odgovorio kako je vijećnica Milinović “alapača i lažljivica”.

Supružnici zaposlenika gradske uprave koji su dobivali autorske honorare za svečano otvorenje EPK“ odnosi se na supružnike – Leu Stoiljković Medved i Zorana Medveda.

Zoran Medved je suprug Lee Stoiljković Medved, koja u gradu Rijeci obnaša dužnost više savjetnice za odnose s medijima i voditeljice službe za odnose s medijima i online komuniciranje, zaista je dobio autorski honorar za projekt otvorenja EPK.

Medved je član slabo poznatog dvojca skrivenog iza akronima JMZM, ( Josip Maršić i Zoran Medved) koji je dobio 130.981,24 kuna od čega konkretno njegov dio iznosi 65.772,49 kuna bruto.

Poznati  po tužbama 

Supružnici Zoran Medved i Lea Stojiljković Medved  jako brinu za svoju medijsku sliku. Javnosti su poznatiji po tužbama protiv medija i kritičara njihovog rada, nego po poslu koji obavljaju.

Mediji su u ožujku da protiv Ivone Milinović, zbog navodne klevete na Facebooku i u gradskoj vijećnici u kojoj spominje poslovni odnos tvrkte  Manufaktura i grada Rijeke, najavili tužbu.

“Odvjetnik Marko Kuvač poslao je obavijest Ivoni Milinović kako je navod da je Zoran Medved sada suvlasnik u tvrtki Manufaktura netočan te da je također netočno da je Medved u razdoblju od tri godine dobio 900 tisuća kuna od poslova s Gradom. Kuvač je upozorio HDZ-ovu vijećnicu da će protiv nje pokrenuti kazneni postupak na Općinsko sudu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela klevete,” objavio RIportal.

Ranije su podigli kaznenu prijavu protiv novinara Kanala Ri Ernesta Marinkovića i gradskog vijećnika Hrvoja Burića zbog klevete.

Medved i Stojiljković tvrde da su ih Burić i Marinković oklevetali u jednom TV prilogu, u kojem je Burić konstatirao kako tvrtka Manufaktura, u kojoj je udjele do listopada 2008. imao Zoran Medved, ima unosne ugovore s Gradom Rijekom, dok njegova supruga radi u Službi za odnose s medijima.

Tužbu za klevetu podnesenu protiv Marinkovića osudilo je Hrvatsko novinarsko društvo, jer je novinar tužen samo zato što je prenio riječi HDZ-ovog vijećnika bez ijednog suvišnog komentara.

M. Marković/Foto: press

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Krasnec: Milanović je uporno demantirao, a kad je ulovljen u laži, zašutio je!

Novinar Večernjeg lista Tomislav Krasnec, autor knjige “Neprijatelji iz čista mira”, gostovao je u emisiji HTV-a…

24 minute prije

Autor knjige o Milanoviću i Plenkoviću otkrio trenutak koji je odredio njihov odnos

Kada je krenulo neprijateljstvo između Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića? Jesu li i u mladosti…

2 sata prije

Vesna Vučemilović: Nikad, ali baš nikad, neću dati glas za SDP i Možemo

Hrvatskih suverenisti održali su sjednicu Predsjedništva stranke na temu formiranja saborske većine nakon parlamentarnih izbora.…

3 sata prije