Kategorije Premium sadržaj

Ovo je Pupovčeva uhljebnica i štetočina! Umjesto otkaza i suđenja, unaprijeđena je!

Širi dalje

Umjesto sankcija, smjene i slanja u Remetinec, Vlada je prije nekoliko dana imenovala Spomenku Đurić za članicu Upravnom vijeća Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.



Spomenka Đurić je nezakonito potpisala oko 1700 rješenja o prigovoru na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Vlada ju je nagradila mjestom u državnoj agenciji

Spomenka Đurić godinama je bila državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Iz Ministarstva je ispratila ministre Gabrijelu Žalac i Marka Pavića, ali je piše 24sata, uspjela potpisati više od 1700 nezakonitih rješenja.

Umjesto otkaza je, doznaje isti medij, dobila nagradu u vidu imenovanja u Upravno vijeće Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ministarstvo je sve sporove izgubilo

U međuvremenu su neki od prijavitelja, kojima je Đurić potpisala rješenja, podigli 12 tužbi. Ministarstvo je sve sporove glatko izgubilo. Doznalo se da je Đurić stavila svoje potpise na više od 1700 rješenja od 2017. do srpnja 2020. Više od 700 tih potpisa je u zamjenu za ministra, što je činila po ovlaštenju Žalac i Pavića, no ostalih 1000 je potpisano svojevoljno.

Ministrica Tramišak ju otpilila 

Ministarstvo se na sudu branilo da nije kršilo Zakon, čak su dostavili i nekoliko odluka kojom su Đurić ovlastili za potpisivanje akata. No, sud je odlučio kako potpisivati smiju samo ministri. Dosad je isplaćeno 43.000 kuna, a nije isključeno ni da će barem dio ostalih prijavitelja podići tužbe.

Dolaskom na čelo tog Ministarstvaa odlučne i rezolutne Nataše Tramišak, Spomeniki Đurić uskraćene su mogućnosti potpisa i daljeg činjenja štete Hrvatskoj.

Umjesto otkaza, unaprijeđena je


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije