Kategorije Premium sadržaj

PATRIJARH SPC-a IRINEJ BRANI RATNOG ZLOČINCA ‘Presudili su mu svjetski moćnici koji rade vražja djela’

Širi dalje

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej ocijenio je presudu ratnom generalu VRS Ratku Mladiću na kaznu doživotnog zatvora kao “sasvim očekivanu” i rekao da su to “vražja djela” koja rade svjetski moćnici, piše u petak beogradski tisak.



“Mi smo znali da će Ratko Mladić biti osuđen i da će sve biti tako i mi, nažalost, tu ništa ne možemo učiniti. Sve se to događa jer silni svjetski moćnici rade vražja djela, a mi trpimo posljedice”, rekao je poglavar SPC za list “Alo” od petka.

Patrijarh Irinej kaže kako je “nepravda što se u Haagu sudi samo srpskim generalima, a što se svi ostali puštaju na slobodu”.

“Nije od jučer da ispada kako su samo Srbi krivi za sve, a da su ostali nevini”, ocijenio je srpski patrijarh, a sunarodnjake pozvao na slogu i jedinstvo.

“S tom se nepravdom možemo boriti jedino tako što ćemo voditi računa o sebi, biti jedinstveni i složni, što ćemo raditi više i gledati svoja posla. Drugog načina nema”, poručio je patrijarh SPC Irinej.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) proglasilo je u srijedu u Haagu generala Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici, za zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u BiH te ga osudilo na doživotnu kaznu zatvora.

MP/Foto:reuters


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

2 sata prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

2 sata prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

3 sata prije