Kategorije Premium sadržaj

Pernar dramatično iz Zambije: “Ako me koknu da znate tko je to učinio!

Širi dalje

Bivši saborski zastupnik Ivan Pernar ponovno se javio iz Zambije. Tvrdi da će najvjerojatnije svjedočiti na suđenju osmero Hrvata optuženih za trgovinu djecom, ali i da datum ročišta na Višem sudu još nije određen.  U novoj objavi tvrdi i da je njegov život ugrožen.



“Dragi prijatelji, kako će situacija s Možemovcima biti sve očajnija po njih, to će količina mržnje protiv mene u “našim” medijima biti sve veća.

To je zapravo dobar znak, po mojoj procjeni sutra će opet izaći par članaka protiv mene jer su u totalnoj panici. Sve dok mene napadaju to znači da je sve dobro i da se stvari razvijaju po mom planu.

Upravo ta količina napada vam govori da su informacije koje imam jako utjecajne za cijeli slučaj”, objavio je Ivan Pernar i najavio da će vjerojatno biti svjedok, ali i da ima ozbiljan problem jer mu je, kako tvrdi , život ugrožen

“Po informacijama koje imam bit ću svjedok u ovom slučaju, ‘mali’ problem koji se pojavio jest taj što oni smatraju da su vijećnik Možemo i njegova družina dio puno veće mreže trgovaca djecom, da se radi o velikom novcu i da je ugrožen moj život.

To po mom sudu objašnjava spregu politike i medija koji čine sve u tome da me diskreditiraju, međutim, jedini način na koji me mogu spriječiti od svjedočenja je da me ubiju. Ako budem ubijen želim da znate tko je to učinio.

PS: suicid isto ne dolazi u obzir “, objavio jen Ivan Pernar.

U nastavku piše koje su, po njegovom sudu, bitne razlike pravosuđa u Hrvatskoj i Zambiji:

Najveća razlika između Zambijskog i našeg pravosuđa dala bi se svesti na jednu rečenicu koju mi je rekao njihov istražitelj na moj upit kako to da u Zambiji proces ide tako brzo i da je već suđenje u tijeku.

On mi odgovorio – justice delayed is justice denied! ( Zakašnjela pravda je uskraćena pravda, op.a.)

Naime, tamo tužitelji ako sumnjaju da ste krivi dignu optužnicu protiv vas i cijelo vrijeme suđenja mogu unositi u spis dodatne dokaze i svjedoke.

Kod nas ako se digne optužnica, nikakvi novi dokazi koji nisu u njoj navedeni ne mogu postati dio optužbe, zato se u Hrvatskoj stvari toliko razvlače jer uvijek postoji vjerojatnost da bi se mogao pojavit neki novi dokaz pa se u nedogled odugovlači proces.

Druga stvar je ta da ako pravosuđe u Zambiji pokrene postupak protiv vas i shvati da im fali dokaza, oni mogu obustavit proces protiv vas i u budućnosti ako se dokazi pojave opet ga nastavit.

Dakle, naše pravosuđe nije slučajno u stanju u kojem je nego je netko ciljano postavio njega na način da se štiti kriminalce.

Ako mi moj narod da priliku na izborima, dovesti ću u Hrvatsku tužitelje i suce iz Zambije da nam pomognu reformirati naše pravosuđe koje je potpuno potonulo.”

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivan pernar

Najnovije

Glasnogovornik Vlade: Blizu smo dogovora, u utorak je moguć obris nove većine

U Vukovaru je u petak održan neformalni sastanak predstavnika HDZ-a i Domovinskog pokreta na kojem…

41 minuta prije

NESLUŽBENO: HDZ i DP u Vukovaru, Plenković dogovorio 80 ruku

Pregovori između HDZ-a i Domovinskog pokreta nastavljeni su danas u Vukovaru na neformalnom sastanku, kako…

54 minute prije

Sanja Doležal prisjetila se voljenog supruga: “Rajko je jecao od šoka”

Nenad Šarić, pokojni suprug Sanje Doležal, preminuo je prije 12 godina  d posljedica moždanog udara…

2 sata prije