Kategorije Premium sadržaj

Pero Ćorić, glavni tajnik HSP AS, naprasno izbačen iz stranke

Širi dalje

Pero Ćorić, glavni tajnik Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević, danas je isključen iz stranke. 



 

Časni su te stranke danas u popodnevnim satuma održao je telefonsku sjednicu i isključio Ćorića,  najmoćmiju osobu u stranci.  Isključenje Ćorića iz strake predložio je dopredsjednik HSP AS Žoni Maksan, a u odluci o isključenju navodi se da je kršio Etički kodeks stranke.

Čorić je bio jedan od tri zastupnika HSP AS u prošlom sazivu Sabora kad je ta stranka bila dio Karamarkove Domoljubne koalicije. Ćorić je bio miljenik ljevičarskih medija, a mediji su često spominjali kako je srednju večernju trgovačku školu, dopisno, završio u 44. godini.

Mediji su objalvjivaili i da je 2010. godine bio osuđen na Općinskom sudu u Požegi osuđen na uvjetnu kaznu zbog krivotvorenja isprave. Ćorić je osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno, s rokom kušnje od godine dana. Presuda je postala pravomoćna u rujnu 2010. godine, ali se zbog proteka vremana Ćorić vodi kao neosuđivana osoba.

Ćorić je i 2009. godine, dok je bio dopredsjednik Glavnog stana HSP-a, isključen je iz stranačkog članstva zbog  “lažnog predstavljanja, krivotvorenja i zloporaba pečata”. Riječ je o pokušaju smjene tadašnjeg predsjednika Ante Đapića i predsjedništva HSP-a, a potiv Ćorića je tad podnesena i kaznena prijava.

 

M.M. /foto:FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

11 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

11 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

11 sati prije