Kategorije Premium sadržaj

Pet dana pred Oluju raspušta se ogranak HDZ-a u Kninu

Širi dalje

Županijski odbor šibensko-kninskog HDZ-a donio je odluku o raspuštanju svojih ogranaka u Kninu, Pirovcu, Tribunju, Tisnom i Primoštenu gdje je ta stranka na lokalnim izborima polučila loš rezultat, potvrdio je u ponedjeljak njihov predsjednik Nediljko Dujić.



“Odluku smo donijeli na sjednici u srijedu i to sukladno predizbornom dogovoru da ćemo raspustiti sve organizacije koje na lokalnim izborima ne poluče dobar rezultat. Ovih pet organizacija o kojima je riječ nisu još raspuštene nego je pokrenut proces razrješenja njihovih predsjednika i odbora kako bi na njihovo mjesto došli povjerenici i u roku od šest mjeseci pripremili sve za održavanje izbora za nova vodstva”, rekao je Dujić.

Šefovi tih pet ogranaka, dodao je, još su u izbornoj noći dali svoj mandat na raspolaganje stranci.

“Vrlo su svjesni situacije i nitko od njih, pa ni predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, ne protivi se postupku razrješenja”, kazao je Dujić.

Predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac, koja je nakon izbornog poraza dala svoj mandat na raspolaganje kninskom HDZ-u, što oni nisu prihvatili, izjavila je u ponedjeljak da čeka sljedeće korake Županijskog odbora te stranke.

“Svaki put pred ‘Oluju’ netko diže temperaturu u Kninu, pa je tako i sada, no navikla sam već na to. Statut HDZ-a je jasan i Županijski odbor može raspuštati gradske i općinske organizacije, a vjerojatno će dati i kakvo obrazloženje zašto nas raspuštaju i kada će dovesti povjerenika. Kako bilo, mi smo na sjednici Gradskog odbora napravili detaljnu analizu i raspravili to, a onda sam tom tijelu dala svoj mandat na raspolaganje smatrajući to moralnim i korektnim. No, oni moju ostavku nisu prihvatili i sada čekamo daljnje korake Županijskog odbora”, rekla je Josipa Rimac.

Medijske napise o preseljenju u Zagreb nije htjela komentirati.

“Očito svi o meni znaju bolje nego ja sama, ali na to sam već navikla. Čula sam dosta varijanti o sebi i svojim životnim aktivnostima, a valjda ću na kraju odabrati ono što za mene bude najbolje. Blago meni kad svi misle o meni, no ja bih se najradije malo odmarala”, rekla je bivša kninska gradonačelnica i direktorica kampanje HDZ-a u doba predsjednika Tomislava Karamarka.

Na pitanje hoće li se opet kandidirati za šeficu stranke u Kninu nakon raspuštanja kninskog HDZ-a, Rimac je poručila “neka procedura ide svojim tijekom” i da ne misli “izlijetati s izjavama prije vremena”.

“Hipotetski, mogu se kandidirati opet, ali neka procedura ide svojim tijekom. Ne trčim pred rudo i ne pada mi na pamet izlijetati s izjavama prije vremena. Vidjet ćete. Sada je najvažnije da imamo sjednicu Vlade u Kninu”, rekla je Josipa Rimac nakon što je objavljeno da šibensko-kninski HDZ-a kreće u raspuštanje kninskog HDZ-a kojem je ona na čelu, ali i općinskih organizacija u Tisnom, Primoštenu, Pirovcu i Tribunju.

Novi gradonačelnik Marko Jelić bivšu vlast u Kninu nedavno je javno prozvao za nenamjensko trošenje proračunskog novca kazavši da za su večere trošili i do 35. 000 kuna.

MP/Foto: Tris/H. Pavić


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije