Kategorije Premium sadržaj

Pevex: Nismo financirali kampanju Miroslava Škore i DP-a

Širi dalje

Na tekstĐapić: Penava ponavlja Škorinu grešku, a Škoro se već javno pokajao”, objavljen na Maxportalu 24 ožujka 2024.  stigla nam je reakcije tvrtke Pevex d.d.. Objavljujemo ju bez intervencija:



Poštovani,

Dana 24 ožujka 2024. u elektroničkoj publikaciji Maxportal.hr (https://www.maxportal.hr/) objavljen je članak pod naslovom: „Đapić: Penava ponavlja Škorinu grešku, a Škoro se već javno pokajao (dalje u tekstu: članak).

S obzirom da se u članku u odnosu na PEVEX d.d., Sesvete (Grad Zagreb), Savska cesta 84, iznose netočne informacije, na temelju čl. 3. st. 3. Zakona o elektroničkim medijima, a u vezi s čl. 40. i čl. 22. Zakona o medijima, ovim putem zahtijevamo da objavite ovaj ispravak bez promjena i dopuna na istom ili istovrijednom mjestu programskog prostora i na isti ili istovrijedan način na koji je bila objavljena i informacija na koju se ispravak odnosi, i to ispravak kako slijedi:

U članku se navodi: „Uz veliku osobnu popularnost, skupu kampanju koju je pokrivao PEVEX, taj pokret je dobio vrlo visok postotak na predsjedničkim izborima,…” 

Nadalje, u članku se navodi: „Nastavljen je isti pravac politike, gdje na parlamentarnim izborima, novoosnovana stranka Škorinog imena, a pod pokroviteljstvom PEVEXA na krilima predsjedničkih izbora, bilježi sjajan rezultat,…..’ 

PEVEX d.d. nije sudjelovao i ne sudjeluje u ikakvim političkim aktivnostima i financiranju političkih stranaka ili pojedinih kandidata.

Objavljivanjem netočnih informacija postupljeno je protivno pravilima novinarske struke i na štetu ugleda društva PEVEX d.d. Do potrebe za objavljivanjem ispravka ne bi došlo da je društvu PEVEX d.d., u skladu s minimalnim standardima novinarske etike, dana mogućnost očitovati se prije objavljivanja članka.

Slijedom navedenog, zahtijevamo objavljivanje ovog ispravka netočne informacije u skladu i na način određen člankom 41. stavkom 1. i 4. Zakona o medijima.

S poštovanjem,

PEVEX d.d.

Helena Janković, direktorica sektora pravnih poslova

SESVETE, Savska cesta 84


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi pevex

Najnovije

Što je uzrok pada Milanovićevog rejtinga? “To mu je upozorenje da je pretjerao”

Prvi put u protekle tri godine Andrej Plenković je pozitivniji političar od Zorana Milanovića. Pretekao…

6 sati prije

Hrvati ne mare za Tita, Bošnjaci ga obožavaju, Srbi ga žele iskopati

‘Zabranjeno je gajiti dobre uspomene na Tita i njegovu Jugoslaviju’, tako list Neue Zürcher Zeitung…

6 sati prije

Severina prozvala HDZ i DP: “Nezamislivo, to nema nigdje osim u Hrvatskoj”

Severina Vučković pridružila se europskoj građanskoj inicijativi @myvoicemychoiceorg, koja se zalaže da se svakoj stanovnici…

6 sati prije