Kategorije Premium sadržaj

Pismo iz Pariza: Glibota čestitao Plenkoviću zbog smjenu tri Mostova ministra

Širi dalje

Nakon pisma koje je Ante Glibota, potpredsjednik Europske Akademije Znanosti, Umjetnosti i Književnosti (EASAL) iz Pariza jutros uputio predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću čestitajući mu na hrabrosti, odmjerenosti i viziji koja Hrvatsku vodi k boljitku, Glibota je popodne uputio novo pismo hrvatskom premjeru i  zbog smjene tri Mostova ministra.



Zbog ugleda i javnog autoriteta koji u Hrvatskoj i svijetu uživa gospodin Glibota objavljujemo i njegovo novo pismo premijeru Plenkoviću.

“Štovani Gospodine Plenković,

Jučer sam pogledao vašu izjavu na sastanku sa hrvatskim gospodarstvenicima. Bili ste izvrsni i zaista vam čestitam na konsekventnosti, odmjerenosti i konačno gdje pokazujete i vašu osobnu viziju budućnosti Hrvatske države,  koja dobiva u vama izglednu budućnost u primjernoj i uravnoteženoj nadi prema boljitcima!

Dakako, danas još i više, takova nadanja postaju evidentnija, u činu koji ste pokazali, u hrabroj odluci da razriješite ove Mostove ministre.

Snaga, trezvenost i hrabrost izviru u ovom današnjem činu, na čemu vam hrvatski građani mogu samo čestitati!

Tome je trebao doći kraj i to je očito bilo samo pitanje vremena, kojeg ste sami izabrali i mislim da niste pogrješili u vašem izabranom momentu. Vašom gestom ste zorno pokazali da ne želite ni ucjene kao i skretanja sa vaše zacrtane trase i stila transparentnog vladanja. Konačno, pokazali ste hrabrost i politički instinkt, vidno pokazujući, da ovog puta imamo misaonog čelnika Vlade, što sam osobno već i davno nazirio i to napisao, ali ste ovim činom to zaista i jasno potvrdili.

Vi znate i moje gledanje i rezerve spram vašeg Povjerenstva, ali to me ne spriječava da vam unatoč svemu, čestitam na ovoj državničkoj gesti, kojom ste pokazali da imate političke mudrosti i snage da dovedete sve u upitnost, kad se trećerazredni političarčići bave problemima njihovih osobnosti ili njihovim infantilitetima, a manje o državnoj politici i javnim boljitcima.

Samo nastavite tim vašim putem i hrvatski narod će biti iza vas i uz vas, u to sam duboko uvjeren!

Ovim vam pismom svjedočim sve moje simpatije u vašim političkim putanjama prema konsolidaciji jasne hrvatske državne strategije i nadam se, brzog blagostanja i demografskog oporavka…

Još jednom od sveg srca moje čestitke i srdačni pozdravi, uz jedan zdušni Bravo!

S izrazima štovanja,

Ante Glibota

Paris, 27. travnja, 2017.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Dani armenske kulture. U subotu u Zagrebu misa na armenskom jeziku

Dane armenske kulture u Hrvatskoj organizirala je Armensko – hrvatska zajednica,  pokrovitelj je  Veleposlanstva Republike…

10 sati prije

Milanović Litre tvrdi da je pokraden! DIP objavio da nije glasao sam za sebe

Marko Milanović Litre, zastupnik Hrvatskih suverenista koji nije izabran u novi saziv Sabora, tvrdi da…

11 sati prije

Gordan Malić: Treba li Hrvatska financirati tjednik Novosti?

Novosti su politički i društveni tjednik Srba u Hrvatskoj sa sjedištem u Zagrebu. Izdaje ga…

12 sati prije