Kategorije Premium sadržaj

Počelo okupljanje provjednika pred HDZ-om

Širi dalje

Počelo je okupljanje prosvjednika na skupu pod nazivom “Dajemo vam otkaz.” Sve se odvija pred središnjicom HDZ-a na Trgu žrtava fašima Na terenu su policija i specijalci koji nadziru situaciju, a ulaz pred HDZ-om je ograđen.



Prosvjed pod nazivom “Dajemo vam otkaz”, organizira udruga  “Slobodni zajedno”,  povod je velike afera u Ini, u kojoj je pokradeno više od milijardu kuna.

Cilj prosvjeda je, objavili su iz te udruge  (1.) “smjena Vlade i raspuštanje Sabora, (2.) izbori u roku od 90 dana i (3.) raspisivanje svih dosad ukradenih referenduma uključivo i onaj o promjeni izbornog zakona”.

Prosvjed su putem društvenih mreža javno podržali i Mostovci  (Miro Bulj, Marin Miletić, Nikola Grmoja i Nino Raspudić) pa se u javnosti stvorio dojam da oni stoje iz prosvjeda, što su u više navrata demantirali, ali  najavili da će na njemu sudjelovati.

Prosvjed je podržao i Domovinski pokret, objavio je Ivan Penava. Predsjedništvo te stranke pozvalo je svoje članstvo da podrži prosvjed protiv vlade Andreja Plenkovića, objavili su u iz DP-a.

HVIDR-a i druge branitelsjke udruge ogradile su se od prosvjeda protiv HDZ-a i Vlade i dali podršku premijeru Plenkoviću.

“Zajednica udruga hrvatskih branitelja liječenih od posttraumatskog stresnog poremećaja Republike Hrvatske ne podržava najavljeni oporbeni prosvjed ni aktualne političke kampanje u koje se pod svaku cijenu pokušavaju uvući hrvatski branitelji.”

”I dok neki današnji novokomponirani politički akteri, radi svojih uskogrudnih ciljeva, u raznim pokušajima preuzimanja vlasti nastavljaju generalizirati krivnju mnogobrojnih članova prve hrvatske državotvorne stranke, HDZ-a, moramo se ograditi od ovog orkestriranog blaćenja stranke i njezinog osnivača, prvog predsjednika i vrhovnog zapovjednika OSRH Franje Tuđmana.

”Ovim putem dajemo potpunu i bezuvjetnu podršku premijeru Andreju Plenkoviću koji se svojim državničkim potezima evidentno dokazao u najtežim vremenima novije hrvatske povijesti”, stoji u priopćenju HVIDR-e.

M.M. /Foto: hrt

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

9 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

11 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

14 sati prije