Kategorije Premium sadržaj

Početak kraja! Moskva i St. Petersburg traže ostavku Putina!

Širi dalje

Dužnosnici Moskve i St. Petersburga  u ponedjeljak su u otvorenom pismu ustvrdili bi Putin  treba dati ostavku zbog sumnji da su nadolazeći lokalni i regionalni izbori namješteni te zbog poraza ruske vojske kod Harkiva.



Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin ne želi se sastati s vodećim ljudima Ministarstva obrane Rusije i predstavnicima obrambenih tvrtki, izvijestio je u ponedjeljak The Moscow Times.

Putin je sastanke s vodstvom Ministarstva obrane koji su se trebali održati u državnoj rezidenciji u Sočiju otkazao nakon što je ukrajinska vojska sredinom prošlog tjedna na sjeveroistoku zemlje kod Harkiva iznenada napala i porazila ruske trupe.

Ukrajina je krajem prošlog tjedna izvijestila kako je od Rusa oslobodila više od 30 mjesta u Harkivskoj oblasti, a Rusija je povlačenje više tisuća svojih vojnika s tog područja okarakterizirala kao planirano.

Putin se takav razvoj događaja nije dopao te je odgodio sastanke s vodećim ljudima Ministarstva obrane i predstavnicima obrambenih tvrtki.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskovrekao je da su ti sastanci “pomjeraju udesno”.

“Kako se specijalna vojna operacija razvija, stječu se određena iskustva o kojima se mora raspraviti”, rekao je Peskov te dodao da su ti sastanci nužni. Glasnogovornik Kremlja, međutim, nije rekao kada će se oni održati.

The Moscow Times je u ponedjeljak donio i informaciju da je 19 lokalnih dužnosnika iz Moskve i Sankt Peterburga o Putina zatražilo da podnese ostavku.

Spomenuti su dužnosnici u ponedjeljak u otvorenom pismu ustvrdili da bi ruski predsjednik ostavku trebao dati zbog sumnji da su nadolazeći lokalni i regionalni izbori namješteni te spomenutog poraza ruske vojske kod Harkiva.

“Potezi predsjednik Putin ugrožavaju budućnost Rusije i njezinih građana”,  stoji u peticiji koju je na društvenoj mreži Twitter objavila dužnosnica iz Sankt Peterburga Ksenija Torstrem.

Torstrem je u ponedjeljak rekla da su peticiju nakon toga potpisale još 84 osobe.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

30 minuta prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

57 minuta prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

1 sat prije