Kategorije Premium sadržaj

Policija prijavila Marka Skeju zbog uzvikivanja “Za dom spremni” u Kninu

Širi dalje

Predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo i ove godine na obljetnicu Oluje u Kninu uzvikivao je “Za dom spremni”. Pozdrav je uzvikivao nakon održanog govora.



Šibensko-kninska policija u četvrtak je izvijestila kako su podnijeli kaznenu prijavu protiv njega, ne navodeći njegovo ime i prezime.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je osumnjičeni 65-godišnjak 5. kolovoza 2021. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije „Oluja“, svojim ponašanjem ispunio obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju.

“Sukladno odredbama Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policijski službenici su navedeno obilježavanje snimali i fotografirali.

Pregledom svih dostupnih snimki utvrđeno je da je osumnjičeni 65-godišnjak narušavao javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime je ispunio elemente protupravnog ponašanja.

Temeljem svega utvrđenog policija je protiv 65-godišnjaka Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku podnijela Optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, zaključuje se u priopćenju policije.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

DP postavio još jedan uvjet Plenkoviću: “Neka me streljaju, ali to ću hitno provesti”

Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić je za 24 sata je rekao da je jedan od uvjeta Domovinskog…

17 minuta prije

Pupovac žestoko napao DP, usporedio ih s pogavnikom Antom Pavelićem

Milorad Pupovac je gostovao na N1 i otkrio da je dogovor manjina da Plenkoviću daju onoliko…

34 minute prije

Pupovac o Hasanbegoviću: ‘Ekstremnost, zatucanost i zaostalost ne smije biti u Vladi’

Bili su najvjerniji partner Andreja Plenkovića, primali su zbog koalicije s HDZ-om udarce sa svih…

53 minute prije