Kategorije Premium sadržaj

Postavljen spomenik Draži Mihailoviću! Šef SUBNOR-a pohvalio vođu četnika

Širi dalje

U Ravnogorskom parku u Bileći danas je otkriven spomenik ratnom zločincu Draži Mihailoviću. Spomenik je djelo kipara Milivoja Bokića, a lokalni partizani nisu se protivili



Spomenik su otkrili autor Bokić i Radomir Babić, brat komandanta graničnog bataljuna bilećke četničke brigade. Podignut je na mjestu s kojeg je ranije uklonjen onaj posvećen partizanima, a oni koji baštine partizansku tradiciju tome se više ne protive.

Na otvaranje je došao cijeli grad, a čelnik lokalnog SUBNOR-a Nemanja Papić, prenosi Al Jezera, poručio je da nije imao ništa protiv postavljanja spomenika Draži Mihailoviću. Smatra da je to dobro i da će pridonijeti  pomirenju srpskog naroda na ovom prostoru.

Menadžer općine Bileća Mihajlo Vujović rekao je da spomenik Draži Mihailoviću za ovaj grad znači završetak Drugog svjetskog rata u Bileći i da se njime šalje poruka međusrpskog pomirenja.

“Da su se Srbi u posljednjem ratu dijelili kao što su u Drugom svjetskom ratu mi ne bismo danas imali Republiku Srpsku”, rekao je Vujović.

Spomenik Drži Mihailoviću rađen je iz jednog komada, a bez postamenta visok je oko tri i po metra.

U najavi ovog događaja se kao svojevrsno opravdanje navodi da je Viši sud u Srbiji rehabilitirao Dražu Mihailovića kojega su nakon Drugog svjetskog rata komunističke vlasti uhitile i osudile na smrt za kolaboraciju i ratne zločine, poslije čega je ubijen pokopan na tajnom mjestu.

M. Markovć/ Foto:Aljezera

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

13 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

15 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 sati prije