Kategorije Premium sadržaj

Preminuo istaknuti splitski SDP-ovac, bivši profesor i košarkaš

Širi dalje

Nakon duge i teške bolesti u 85. godini preminuo je istaknuti SDP-ovac prof. Vinko Bajrović Capo, znamenita osobnost grada Splita u sportskom, političkom i školskom miljeu.



Profesor matematike koji je i za studente Banovine nedavno pripremio vježbenicu za maturu, u bogatom životu bio je i košarkaš Jugoplastike potom i dugogodišnji ‘tehniko’ splitskih ‘žutih’. Od priznanja istaknimo i Nagradu Grada Splita. Na posljednjim izborima za vrh SDP-a Split izabran je u Gradski odbor.

Tužnu vijest potvrdili su za Dalmatinski portal njegovi stranački prijatelji s Bačvica.

Vinko Bajrović Capo bio je  znamenita figura grada Splita u sportskom, političkom i školskom miljeu. Bajrović se sportom bavio od djetinjstva (nogomet, rukomet), e da bi potom izabrao košarku i igrao za Jugoplastiku od 1952. do 1963. godine. Potom je godinama bio u stručnom dijelu kluba s Gripa, najčešće kao tehniko, a bio je i najvjerniji statističar Splita, sve je brojeve i sve igrače imao u malom prstu.

Bajrović bio profesor matematike i fizike, čak 34 godine do mirovine radio je kao savjetnik u Zavodu za unapređivanje školstva. I po umirovljenju je pomagao djeci u svladavanju matematike pripremajući ih za maturu. Napisao je čak 33 knjige.

Profesor Bajrović je bio i tehniko u košarkaškoj reprezentaciji Jugoslavije izbornicima Mirku Novoselu, Krešimiru Ćosiću i Dušanu Ivkoviću, a od 2000. do 2009. godine bio je dopredsjednik skupštine Hajduka. Tvrdio je da na Poljud nije došao kao političar, istaknuti član SDP-a, nego kao iskusni sportski djelatnik.

R.I: /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Netko postavio kućicu na dječju plažu, sve ogradio i stavio natpis “Privatni posjed”

Uz plažu Valdarke na Velom Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je…

14 minuta prije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

35 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije