Kategorije Premium sadržaj

PRIJETNJE RATOM! Amerikanci šokirani Bakirovim huškačkim izjavama

Širi dalje

Američko veleposlanstvo u BiH u srijedu je oštro osudilo izjave čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) Bakira Izetbegovića koji je neizravno prijetio ratom kada je izjavio da su se Bošnjaci “prebrojali” i svjesni su svoje vojne snage



U objavi na Twitteru veleposlanstva SAD stoji da su “šokirani i zgroženi” zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića koji su, kako se to moglo predvidjeti, prouzročili podjednako neprihvatljivi odgovor Milorada Dodika.

“Šokirani smo i zaprepašteni jučerašnjim zapaljivim komentarima Bakira Izetbegovića, koji su očekivano izazvali neodgovoran odgovor Milorada Dodika. Prije trideset godina građani ove zemlje propatili su kroz brutalan rat.

U 2022. godini građani BiH zaslužuju bolje od lidera koji pozivaju na etničke podjele i potiču etničke napetosti. Građani BiH zaslužuju lidere koji će raditi na općem dobru i donositi teške odluke neophodne da BiH osigura svoje mjesto u euroatlantskoj zajednici naroda.

Za rješavanje problema ove zemlje, koji postaju sve gori, potrebna je istinska predanost suradnji i kompromisu – a ne implicitna prijetnja pribjegavanjem nasilju”, stoji u izjavi.

Reakcija je to na Izetbegovićev istup na predizbornoj tribini SDA u mjestu Hadžići pokraj Sarajeva gdje je izjavio da Bošnjaci imau pripremljen odgovor “za ne daj Bože”.

“Prebrojali smo se. I koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Neću dalje, ali samo da znate”, kazao je Izetbegović.

Iz oporbe su mu odmah odgovorili da neprimjereno huška na rat, a u brojnim reagiranjima političara iz Republike Srpske prevladale su ocjene da to čini samo zbog izbora.

Dodik je pak Izetbegoviću poručio da mora računati s time da za najgore scenarije i Srba ima dovoljno.

Hina/Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

7 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

7 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

7 sati prije