Kategorije Premium sadržaj

Prisjetimo se kako je Torcida vrijeđala Šimunića pa nije napustio Vatrene

Širi dalje

Nakon što je Marko Livaja napustio reprezentaciju zbog uvreda navijača koje je doživio na treningu Vatrenih na Rujevici prisjetimo se slične situacije u kojoj se 2011. našao Josip Šimunić.



Dana 31. kolovoza 2011. Šimunić je, nezadovoljan neigranjem u Hoffenheimu, a nakon silnih prepirki između Dinama i Hajduka, odlučio karijeru nastaviti u Maksimir

Ugovor je potpisan dok se reprezentacija nalazila na pripremama na Braču pred kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. s Izraelom.

Nakon što je potpisao ugovor za zagrebački Dinamo, iako su mediji prenosili da 99,9 posto ide u Hajduk, Josip Šimunić našao se na udaru navijača Hajduka pa je posljednji trening ‘Vatrenih’ u Postirama na Braču osiguravala specijalna policija iz Splita.

Tijekom treninga skupina navijača je vrijeđala Šimunića i pritom izvjesila transparent s porukom “Poštenog čovika se ne može kupiti novcem. Mrš smeće jedno iz Dalmacije

“.

Dok su reprezentativci vježbali navijači su vrijeđali Šimunića, a nisu izostavili niti Zdravka Mamića koji je nekoliko sati ranije objavio da Šimunić dolazi u Maksimir.

Transparent jer ubrzo skinut s ograde, a navijači su se povukli na drugu stranu tribina pod budnim okom policije. Lokalni stanovnici rekli su kako se radi o mladićima iz Supetra, pripadnicima bračke Torcide.

No, tu nije bio kraj izražavanju nezadovoljstva Torcide. Dan poslije pojavio se novi transparent u Splitu. U noći sa srijede na četvrtak, na nadvožnjaku kod Pujanki d postavljen je transparent “JOE, MOJA MATER TE TRAŽI” s potpisom Th. Podsjetnik je tobio na tadašnji hit TBF-a ‘Mater’.

Unatoč uvredama Šimunić nije napustio kamp reprezentacije. Izbornik je tada bio Slaven Bilić, a Vatreni su na Maksimiru, golovima Modrića i Eduarda (2) dobili Izrael 3:1.

Hrvatska je, nakon poraza od Grčke (2:0) bila drugoplasirana u skupini pa je morala u dodatne kvalifikacije gdje je kasnije pobijedila Tursku (3:0 i 0:0) i izborila Euro u  Poljskoj i Ukrajini.

Za podsjetiti i kako je Torcida  više puta vrijeđala Luku Modrića pa kapetanu Vatrenih nije padalo na pamet napustiti reprezetnaciju zbog primitvizma dijela Torcide.

Mediji su prenijeli veći broj tranaspareneta i uvredljivih skandiranja upućenih Modriću, a zadnju veliku uvredu primio je uoči utakmice protiv Maroka za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru kad su najviči Hajduka, na prijateljskoj utakici protiv Schalkea, vikali “Luka Modrić, govno maleno”.

Oni pravi navijači Modrića su na Poljudu, na utakmici protiv Francuske u Ligi nacija, dočekali transparentom “TI SI NAŠ KAPETAN MI SMO TVOJA LUKA ” čime su mu čestitali 150. nastup za Hrvatsku.

M. Marković/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

4 sata prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

5 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

5 sati prije