Kategorije Premium sadržaj

Prosvjednici se okomili na Maju Sever: “Vi niste novinari, vi ste go*na”

Širi dalje

U organizaciji udruge ”Slobodni zajedno” na Trgu žrtava fašizma ispred središnjicom HDZ-a, održan je prosvjed pod nazivom “Dajemo vam otkaz”.



Prosvjed je pratila i novinarka HRT-a Maja Sever,  ianče predsjednica Europske federacije novinara, koja je na Trgu žrtava fašizma  snimala prilog za sutrašnju emisiju “Nedjeljom u dva” čiji je gost Nikola Grmoja.

Maja Sever je, kako piše Večernji list,  doživjela neugodnosti, a jedan od okupljenih prosvjednika verbalno se okomio na HRT-ovu novinarku.

“Čovjek je napao nju i HTV kazavši da je HTV sluganska televizija. Onda je osuo salvu uvreda prema Sever, pitao zašto pišu da su prosvjednici krezubi i u tom trenutku joj je krenuo pokazivati zube i vikati: 0Nisam ja krezub'”, rekla je novinarka Večernjeg lista.

Kaže da je u tom trenutku isti čovjek krenuo verbalno napadati i vrijeđati i nju i njezino zanimanje.  U razgovoru s prosvjednikom je shvatila da on ne zna za koju kuću ona radi, već da ju je počeo vrijeđati jer ima bilježnicu i mobitel kojim fotografira.

To, međutim, nije bio jedini napad na Maju Sever. Prilazili su joj i drugi prosvjednici i vikali. “Izgubili ste sve kodeks novinarstva, vi niste novinari, prodali ste se, vi ste govna”, vikali su okupljeni.

“Jebo vas Bill Gates i Soroš”, doviknuo je jedan.

Maja Sever incident je kratko komentirala: “Prema izjavama prosvjednika ni @hrtvijesti im nije najdraži.”

 

Prosvjednici tvrde da prosvjed nema ideološku pozadinu te da je cilj rušenje vlade pod vodstvom HDZ-a, od poličara, uz već spomenutog Grmoju  na skupu je viđen i Miro Bulj  te članovi Raničke fronte.

Napad na Maju Sever  najoštrije osudio predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko.

“Ovo je zabrinjavajuće i za svaku osudu. Ljudi koji se tobože bore za slobodu tu istu slobodu bi uskratili našim kolegicama i kolegama koje obavljaju svoj posao. Nažalost, događa se ono na što HND već dugo upozorava, a to je stvaranje grozne i negativne klime i okruženja za novinare. Stoga očekujemo reakciju nadležnih i da se konačno počnu kažnjavati takvi ljudi. Jednostavno ne možeš se boriti za svoju slobodu i oduzeti ju nekome drugome.

Tražimo da se naše kolegice i kolege puste da rade svoj posao u miru i sigurno. Ja znam da među tim ljudima ima onih koji bi voljeli zatvarati i progoniti novinare, ali im mogu poručiti da im to nikada neće uspjeti i da nikada neće slomiti novinare koji obavljaju svoj posao. Zato upućujem punu podršku svim kolegicama i kolegama koji izvještavaju, a napadačima poručujem da su obične kukavice”, kazao je Zovko.ž

R. I. /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije