Kategorije Premium sadržaj

Pusić o Medvedevu: U smrtnom je strahu od defenestracije. Izvan pameti je

Širi dalje

Bivša ministrica vanjskih poslova Republike Hrvatske Vesna Pusić u Dnevniku N1 televizije komentirala je nenajavljeni posjet američkog predsjednika Ukrajini.Smatra da se današnji posjet Kijevu nije mogao očekivati.



“Sada naknadno smo svi pametni i uzimamo u obzir da su bili ranije mnogi američki dužnosnici, ali moram reći da se nije moglo unaprijed očekivati da će predsjednik Joe Biden prije posjeta Poljskoj doći u Kijev. To je bila dobro čuvana tajna i nije nešto što bi se unaprijed znalo”, kazala je Pusić.

Ukazuje da su za vrijeme Bidenovog sastanka sa Zelenskim u Kijevu neki od vodećih Republikanaca u Kongresu zatražili da se upotrijebe sva sredstva da se pomogne Ukrajini.

“To je dosta različito od onog što smo u zadnje vrijeme mogli čuti od nekih ekstremističkih, ono što zovu maga republikanaca, Trumpovskih republikanaca, pa čak i ponašanje nekih od njih za vrijeme govora predsjednika Zelenskog u Kongresu”, rekla je Pusić ističući da se radi o koordiniranoj akciji za što se američki predsjednik zalaže cijelu svoju političku karijeru.

“To je dvostranačka podrška pomoći Ukrajini u obrani od ruske agresije”, dodala je Pusić.

Komentirala je i reakciju bivšeg predsjednika Dmitrija Medvedeva na Bidenov posjet, odnosno njegovu izjavu da ljudi ne ovise niti o starcu, niti o bandi narkomana, pri čemu je mislio na Bidena te Zelenskog i njegovu Vladu.

“Medvedev je od početka agresije prije godinu dana u svojim objavama na društvenim mrežama pokazao nevjerojatan panični strah i ovo je jedna od tih manifestacija.

Medvedev je uvijek bio okarakteriziran kao prozapadno orijentiran i umjeren, a kada je Putin konačno promijenio svoju politiku prema nekom misticizmu, okretanju od Zapada i sukobu sa Zapadom, mislim da je Medvedev u smrtnom strahu od otvorenih prozora jer je bilo puno defenestracija (izbacivanja kroz prozor, op. a.) u zadnje vrijeme i sve njegove objave su ovog tipa. Dakle, potpuno izvan pameti. Mislim da je to jedino objašnjenje”, rekla je Pusić.

R.I. /Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

9 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

15 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije