Kategorije Premium sadržaj

REAGIRANJE: “Kažnjeni su, a iskazivali su počast ratnicima HOS-a”

Širi dalje

Savez udruga HOS-a reagirao je na presudu Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske kojom je potvrđena kazna pripadnicima riječke navijačke skupine Armada koji su na Most hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci stavili ratno znamenje HOS-a u kojem se nalazi i pozdrav Za dom spremni.



Savez udruga HOS-a priopćenju izražava nezadovoljstvo kaznom ističući da je grb HOS-a ozakonjen 2001. godine u vrijeme premijera Ivice Račana. Istiuču da se tim činiom iskazuje poštovanje i zahvalnost poginulim HOS-ovcima i naglašavaju da se protive svakoj mogućnoj zloupotrebi ratnog znamenja HOS-a.

Njihovo priopćenje za javnost naslovljeno “Kažnjeni su, a iskazivali su počast ratnicima HOS-a” prenosimo u cijelosti:

“Visoki prekršajni sud Republike Hrvatske potvrdio je prvostupanjsku presudu po kojoj Most hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci nije primjereno mjesto za postavljanje ratnog znamenja HOS-a.

Pripadnici navijačke skupine Amada iz Rijeke, koji su postavili transparente na Most hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, po toj presudi kažnjeni su po 100 eura.

U ime Savez udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga ( SUDHOS) izražavamo nezadovoljstvo izrečenom kaznom.

Zastava i grb HOS-a su ratno znamenje redovite postrojbe Hrvatskih oružanih snaga koja je dala veliki doprinos obrani i oslobođenju Hrvatske.

Grb HOS-a ozakonjen je 2001. godine u vrijeme premijera Ivice Račana. Zahtjev za registraciju Udruge s grbom HOS-a prihvaćen je rješenjem Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave 3. travnja 2001. godine.

Nimalo ne dvojimo da su navijači Rijeke isticanjem transparenta iskazivali poštovanje i zahvalnost prema pripadnicima HOS-a koji su dali svoj život za slobodnu i neovisnu Hrvatsku. Iskazivanje zahvalnosti i poštovanja bio je jedini cilj i smisao isticanja transparenata na Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Rijeci.

Ratno znamenje HOS-a redovito koristimo u spomen na Domovinski rat, naše ratne postrojbe i suborce koji su stradali u obrani i oslobođenju Hrvatske i ne želimo da se povezujemo s bilo čime drugim osim s Domovinskim ratom koji je temelj uspostave moderne i demokratske Hrvatske.

Naglašavamo i da se kao Savez udruga dragovoljaca HOS-a protivimo svakoj mogućnoj zloupotrebi ratnog znamenja HOS-a.

S poštovanjem

Borislav Barišić
Predsjednik SUDHOS

D.M. /Foto: Press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi HOSzds

Najnovije

Plenković: Pravdena mir znači povlačenje Ruske vojske. Kao JNA z Hrvatske

Važno je da međunarodna zajednica drži fokus na Ukrajini i podršci toj zemlji suočenoj s…

5 sati prije

Nika Ilčić: Nisam završila srednju školu, a na OnlyFans dnevno zaradim1.000 eura

Influencerica Nika Ilčić jedna je od najpoznatijih na domaćoj sceni. Najviše sljedbenika ima na TikToku,…

5 sati prije

Policija u Hamburgu upucala čovjeka koji je sjekirom krenuo prema navijačima

Njemačka policija ustrijelila je čovjeka sa sjekirom u blizini navijačke fan zone u kojoj se…

6 sati prije