Kategorije Premium sadržaj

Ruski blogeri: Zašto nismo ubili Zelenskog u Hersonu!?

Širi dalje

Ruski vojni blogeri iskoristili su posjet ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog Hersonu kako bi kritizirali ruski vojni kapacitet značajnije nego prethodnih dana. Očekivali su da će ruske snage ugroziti Zelenskog u Heronu.



Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u ponedjeljak je posjetio je Herson i obratio se vojnicima  nekoliko dana nakon što su ruske snage bile prisiljene povući se iz južnoga grada nakon višemjesečne okupacije

“Idemo naprijed”, rekao je vojnicima koji su stajali u formaciji ispred upravne zgrade na glavnom gradskom trgu. “Spremni smo za mir, mir za cijelu našu zemlju”, rekao je.

Na glavnom trgu okupili su se i roditelji s djecom, neki gurajući dječja kolica. Okupljeni su mahali ukrajinskim zastavama, a neki su zastavu prebacili oko ramena.

“Stvarno sam sretan, možete vidjeti po reakciji ljudi, njihova reakcija nije namještena”, rekao je u komentarima kojima je svjedočio dopisnik Reutersa iz Hersona.

Upitan gdje bi ukrajinske snage sljedeće mogle napredovati, rekao je: “Ne Moskva… Nismo zainteresirani za teritorije druge zemlje.”

Zelenski je zahvalio NATO-u i drugim saveznicima na potpori u ratu protiv Rusije i rekao da je isporuka topničkih raketnih sustava visoke mobilnosti (HIMARS) iz Sjedinjenih Država puno pomogla Kijevu.

Ruski blogeri tuguju i žale se  da je Zelenski stigao u Herson i da se mogao kretati uokolo s relativno malo brige o ruskim udarima i pitali su se zašto ruske snage nisu pokrenule udare na Zelenskog.

Jedan istaknuti vojni bloger primijetio je da to pokazuje da Rusija ne želi dobiti rat i kritizirao je ruske snage jer su dopustile Zelenskom da kroči na “ruski teritorij.”

Hina/Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

11 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

11 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

12 sati prije