Kategorije Premium sadržaj

Ruski oligarh ukrajinskog porijekla nađen mrtav u Engleskoj

Širi dalje

Tijelo Mikhaila Watforda (66), ruskog oligarha ukrajinskog porijekla, nađeno je u ponedjeljak u garaži njegove vile u Surreyu u Engleskoj, javljaju britanski mediji. Watford je bio obješen, a tijelo je pronašao vrtlar.



Tajkun rođen u Ukrajini, obogatio se na nafti i plinu, za sobom je ostavio suprugu Jane i troje djece. Policija istražuje smrt koja se još uvijek tretira kao “neobjašnjena”, ali navodi da se “ne vjeruje da je bilo sumnjivih okolnosti”.

Tijelo 66-godišnjaka otkriveno je u garaži njegove luksuzne nekretnine na ekskluzivnom imanju Wentworth u Virginia Wateru, Surrey, gdje se kuće postižu i do 20 milijuna funti.

Vijest o smrti Watforda pojavila se na dan kada je Boris Johnson rekao  da će objaviti potpuni popis ljudi povezanih s režimom Vladimira Putina, od kojih će značajan dio biti suočen sa sankcijama. Watford nije bio na popisu ruskih oligarha protiv kojih su najavljene sankcije.

Jučer je njegova estonska supruga Jane (41) na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj se vidi kako ljubi svog muža u krugu njihove vile.

Prema The Sunu, obiteljski prijatelj rekao je da je Watfordovo stanje duha moglo biti potreseno zbog rata u Ukrajini, koji je pokrenula Rusija prošlog tjedna.

‘Vrijeme njegove smrti i invazije na Ukrajinu sigurno nisu bili slučajni’, rekao je izvor za novine.

Drugi suradnik rekao je za The Sun Watford da smrt ‘postavlja pitanja’ nakon drugih sumnjivih smrti ruskih državljana.

Rođen kao Mikhail Tolstosheya 1955. u Ukrajini, kada je ona bila dio Sovjetskog Saveza, Watford je bogatstvo stekao na nafti i plinu prije nego što je izgradio vlasničko carstvo u Britaniji.

Promijenio je ime u Watford kada se preselio u Veliku Britaniju, gdje je kupio kuće na Eaton Squareu u Belgraviji, u središtu Londona; vila vrijedna 18 milijuna funti u Virginia Wateru, Surrey, i, nedavno, niz nekretnina na imanju Wentworth.

D.M: /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

10 minuta prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

48 minuta prije

Dramatičan apel P.E.N. centra: “Vučić, Dodik i SPC pripremaju rat! Zabrinuti smo”

Potaknuti posljednjim događanjima na području Zapadnog Balkana, članovi Međunarodnog P.E.N. centra, pisci s područja bivše…

2 sata prije