Kategorije Premium sadržaj

Ruski vojnik ubio dva agenta FSB-a. Zatekli su ga pije u odori!

Širi dalje

Prema nalazima ruske istrage, vojnik je ubio dva službenika FSB-a (ruske sigurnosne službe) nakon što su ga uhvatili da u odori pije alkohol u kafić Food Fuel u Hersonu, dijelu Ukrajine koji je trenutno pod okupacijom Rusije.



Prema izvješću Istražnog povjerenstva, oko 20 sati 19. lipnja Igor JakubinskiSergei Privalov i D.A. Borodin, tri časnika odjela Vojne operativne jedinice br. 9 FSB-a ušla su u kafić ‘Food Fuel‘ na Aveniji Ušakova gdje su pronašli dvojicu vojnika, narednika Sergeja Obuhova i Igora Sudina kako ‘besposleno provode vrijeme konzumirajući alkoholna pića‘, stoji u dokumentima Istražnog povjerenstva.

Pripadnici FSB-a zamjerili su vojnicima što piju u uniformama. Obuhov je odgovorio tako što je izvadio oružje i ispalio nekoliko metaka u pod, navodi se u izvješću. Privalov je pokušao zgrabiti pištolj, nakon čega jedrugi vojnik ( Sudin) zasuo pripadnike FSB-a rafalima iz svoje jurišne puške AK-74, a Privalov i Jakubinski su uzvratili vatru.

Trojica mrtvih

Agenti  FSB-a Privalov i Jakubinski te vojnik  Obuhov, su ubijeni na licu mjesta, stoji u dokumentima, dok su Borodin i Sudin s ozljedama različitog stupnja težine hospitalizirani u Federalnoj pomorskoj kliničkoj bolnici br. 1427 Ministarstva obrane Rusijeu Sevastopolju na okupiranom Krimu. Četvrti službenik FSB-a, čije ime nije navedeno u dokumentima, pobjegao je s mjesta događaja.

Obuhov (28) i Sudin (31) su obojica pripadali ruskoj vojnoj jedinici poznatoj kao 8. topnička pukovnija ruske Crnomorske flote.

Obračun, koji je sada predmet kaznenog postupka u nadležnosti službenika u Odjelu za vojne istrage V.O. Savčenka, najnoviji je primjer problema s vojnom stegom među ruskim vojnicima na okupiranim područjima Ukrajine.

Ranije ovog mjeseca, Sky News je citirao lokalnog ukrajinskog novinara u Hersonu koji je rekao da u predgrađu grada ruski vojnici ‘paradiraju posve ‘razvaljeni‘ s bocom alkohola u jednoj ruci i strojnicom u drugoj‘.

M.M./Foto: Screenshot

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije