Kategorije Premium sadržaj

S četvero djece, magarcem i psima putuju od Francuske do Palestine. Stigli u Okučane

Širi dalje

Jusuf Nedžmedin sa obitelji, suprugom Matildom i četvero djece od tri do 11 godina, prije dvije godine krenuli su iz Francuske u Palestinu. U ovoj neobičnoj avanturi pješice putuju uz magarca i dva psa koji ih čuvaju. Jučer, na Veliki petak proputovali kroz Okučane.



Prezimili su u Cetingradu, a onda krajem ožujka snimljeni u Maljevcu kod Velike Kladuše u blizini granice BiH i Hrvatske.

Sada je obitelj Nedžmedin, otac Jusuf, majka Matilda i četvero djece koji već dvije godine pješice putuju iz Francuske do Palestine, uz magarca i dva psa, snimljena u Okučanima, u blizini Nove Gradiške. Snimili su ih s radija Bljesak Okučani.

Inače, krenuli su iz Francuske i rodno mjesto Jusufa i to prije dvije godine, a pretpostavljaju da bi do Palestine trebali doći za iduće dvije. Sljedeća im je destinacija Mađarska.

Govore kako putem upoznaju druge ljude, sudjeluju u njihovim običajima, a krajem 2022. godine u Italiji je za njih pokrenuta go fund me akcija kojom nastoje prikupiti sredstva za dodatnu prikolicu i vreće za spavanje.

Bosanskohercegovački su mediji ranije izvijestili kako se Jusuf prije 20 godina iz Palestine preselio u Francusku gdje je upoznao Matildu, snimateljicu i novinarku. Zajedno su radili na jednom dokumentarcu, a danas vode Youtube kanal. Roditelji su četvero djece, od tri do 11 godina.

Pogledajte trenutke ove šesteročlane obitelji u Okučanima:

Megy M. /Foto:T.B./Radio Bljesak


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Google prisluškuje vaš mobitel. Evo kako isključiti da vas ne prisluškuje

Na računima Googleovih korisnika postoji skrivena stavka koja mu dopušta da korisnicima snima glasove, za…

8 minuta prije

Novak Đoković razočaran napušta Rim; nokaut, poraz, zvižduci…

Čileanac Alejandro Tabilo ostvario je najveću pobjedu u svojoj karijeri kada je u nedjelju u…

1 sat prije

Umirovljenik osuđen zbog 27 provala. Krao je sve što mu je došlo pod ruku

Zbog čak 27 teških krađa provaljivanjem na području Vinišća, naselje u općini Marina, u Splitsko-dalmatinskoj…

2 sata prije