Kategorije Premium sadržaj

Saborski zastupnici se obrušili na Pupovca: “Nikad se nije založio za nestale Hrvate i pitanja ratne odštete”

Širi dalje

U Saboru komentari na izjave Milorada Pupovca vezano uz srbijanske optužnice na račun hrvatskih pilota. Neki zastupnici mu zamjeraju da je u slučaju optužnica stao na stranu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića. On je pak u emisiji “Poligraf” o tome rekao:


– Nemam ja potrebe stajati na ničiju stranu jer nisam stajao 30 godina pa neću stajati niti ove godine. Želim stati na stranu pravde. Taj zločin je počinjen i nije navodni zločin kao što se u najvećem dijelu naših medija govori. I o njemu treba govoriti. O tim se zločinima prestalo govoriti i šuti se kao da se ništa nije dogodilo. A naša javnost nema uopće pojma da se tako nešto dogodilo. Ubijeno je devetero civila, 30 km duboko u granici BiH. Od toga četvero djece, bilo je 50-ero ranjenih. Zna se kada su avioni poletjeli, zna se odakle poletjeli, zna se kako su djelovali, izjavio je Pupovac u petak ujutro na Hrvatskom radiju.

U Saboru, očekivano, govori se o stavovima SDSS-ovog Pupovca.

– Neka kolega Pupovac bude upravo ta spona između Zagreba i Beograda za bolje buduće odnose između Hrvatske i Srbije. Ali nisam ga baš često vidio da se potrudio zalagati za bolje susjedske odnose. Nisam nikad čuo da se založio za pitanje nestalih s hrvatske strane i pitanja ratne odštete te vezano uz pitanje hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Nisam ga čuo u tom kontekstu, rekao je u Saboru Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Čelnik Mosta Božo Petrov također je komentirao izjavu Milorada Pupovca, a koji je pozvao Vladu da ne odbacuje optužnice koje dolaze iz Srbije protiv hrvatskih pilota, da su se zločini dogodili, da to treba istražiti.

– Hrvatska u ovom trenutku ima sve mogućnosti i načine jer je članica EU-a i NATO-a, da jasno odredi uvjete pristupanja Srbije. Da se jasno traži da se dostavi dokumentacija vukovarske bolnice, ratna odšteta. Definicija i dostavljanje informacija o nestalima u ratu. Ništa se ne čini po tom pitanju, Hrvatska dopušta Srbiji da pokuša promijeniti politički narativ da iz agresora postane žrtva. Naši heroji se pretvaraju u narodne zločince, istaknuo je.

SDP-ov Arsen Bauk ističe:

– Bez obzira na nacionalnost počinitelja i žrtve zločine treba kazniti, ističe.

Na opservaciju novinara da očito u Hrvatskoj postoje dvojbe je li se zločin dogodio, kaže da postoje tijela poput policije i DORH-a koja bi to trebala utvrditi.

Načelno smatra da bi optužnice iz Srbije bi trebalo odbaciti, a zločine istražiti.

– Ne znam treba li politički signal ili mig. Mi često kritiziramo takve stvari. Neovisnost pravosudnih tijela trebala bi biti poštovana, zakoni su tu jasni.

Foto: hrt


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

13 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

13 sati prije