Kategorije Premium sadržaj

Satirična biografija kandidata za čelnika stranke Možemo!

Širi dalje

Stranka Možemo! objavila je u utorak kandidate za novo vodstvo. Oko 300 članova će uz Upravni odbor i Vijeće birati i dvoje koordinatora stranke, za što su se kandidirali Sandra Benčić, Tomislav Tomašević i Velibor Zaninović.



Za razliku od većine drugih stranaka, Možemo ima kolektivno vodstvo, a ne predsjednički sustav. Uz to, ima obvezni rodni paritet, odnosno propisani broj funkcija koje moraju zauzeti žene.

Na 39 mjesta u upravljačkim tijelima u stranci, pristigle su ukupno 72 kandidature, objavio je Možemo na službenim stranicama.

Možemo ima dva koordinatora/predsjednika od kojih jedan uvijek mora biti osoba ženskog spola, a među tri pristigle kandidature, jedna je Sandre Benčić dok su druge dvije kandidata muškog roda, jedna zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i odvjetnika Velibora Zaninovića.

Biografije Tomislava Tomaševića i Sandre Benčič javnosti su uglavnom poznate, a na društvenim mrežama pojavila se i satirična biografija Velibor Zaninovića

, trećeg kandidata za koordinatora stranke Možemo!.

Velibor Zaninović, kandidat za koordinatora:

Biografija

Rođen sam u Zagrebu 05. 12.1955. godine, diplomirani sam pravnik s položenim pravosudnim ispitom. U mirovni sam nakon 35 godina radnog staža tijekom kojeg sam bio član desetak nadzornih obora i uprava srednjih i velikih poduzeća. Od ožujka 2021. godine član sam Možemo!; stranke-platforme koja je dio platforme. Nikada nisam bio niti sam sada član bilo koje druge stranke. Prije učlanjenja sam bio podupiratelj, aktivan na sastancima i u predizbornim aktivnostima.

Dosadašnji angažman u platformni Možemo!

Što se tiče mog dosadašnjeg angažmana u stranci platformi koja je dio platforme, opće je poznato da sam hiperaktivan do te mjere da me treba obuzdavati na sastancima. Ne propuštam niti jedan sastanak i maksimalno koristim vrijeme koje mi je dopušteno. To znači svaka 3 mjeseca po 3 minute. Ja bih želio mnogo više, ali mi ne daju. Da ne bi bilo zabune, riječ je o političkom angažmanu, a ne o seksu. U mom slučaju lako se zabuniti.

Motivacija

Želim postati koordinator, jer je to prilika koja se ne propušta. Kad budem izabran za koordinatora postat ću automatski član i Upravnog odbora i Vijeća. Sjediti istovremeno na tri stolice! Nakaradni Statut koji članstvo dijeli na staleže: “Izabrani” najvitalniji, “Imenovani” niži i “Blago” najniži stalež (puni naziv: stoka sitnog zuba), i istovremeno članstvo u više stranaka kao izvor sukoba interesa i zloupotrebe položaja, samo je dio vjetrenjača na koje nikada neću prestati jurišati. Bez obzira hoćete li me izabrati ili nećete.

Nadam se da hoćete u prvom redu zbog vašeg boljitka, a i meni bi zbog godina bilo lakše i udobnije kada bi to radio sjedeći na tri stolice.

M.M: /Foto: Facebook


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

DP objavio ključnu odluku, Radić prozvao Pupovca

Domovinski okret održao je presicu nakon sjednice Predsjedništva te stranke nakon što su  jutros pregovarali…

32 minute prije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane dogovoriti s…

4 sata prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

4 sata prije