Kategorije Premium sadržaj

SAVJETNCI DEMANTIRAJU Nismo putovali, netko je u Milanovićevom uredu krivotvorio dokumente

Širi dalje

Državna revizija je objavila u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila sumnjive isplate te da je, prema nalazu za 2015. iz ureda bivšeg premijera, trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice.



Neven Budak, posebni savjetnik za znanost predsjednika Vlade RH Zorana Milanovića, u povodu nalaza Državne revizije za 2015. i dnevnica koje su mu navodno isplaćene, nakon izjave za Dnevnik HTV-a poslao je medijima priopćenje u kojem ponavlja da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu te da je u četiri godine na toj funkciji bio samo na jednom službenom putu, i to 2014. u Australiju.

To su ujedno jedine dnevnice, inozemne i domaće, koje sam u četiri godine mandata primio iz Ureda predsjednika Vlade RH. Osim toga, nisam za posao savjetnika tijekom te četiri godine primio nikakav honorar niti bilo kakvu novčanu naknadu ili nagradu

, izvijestio je Budak.

U priopćenju također ističe kako nalaz Državne revizije upućuje na to da je netko krivotvorio njegov potpis kako bi si mogao isplatiti inkriminirani iznos od najmanje 160 inozemnih dnevnica koje se u 2015. godini vode na njegovo ime. Zbog toga je najavio da će DORH-u podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Prijavu DORH-u prije je najavio tadašnji predstojnik premijerova Ureda Tomislav Saucha koji je za Dnevnik HRT-a ustvrdio da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. Ovdje se radi o gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu, kazao je Saucha.

Revizija spominje posebnog savjetnika za kulturu, a tada je to bio Slavko Goldstein. Danas u čudu čita nalaz Državne revizije i podsjeća da je radio volonterski, a izvan Hrvatske nije ni putovao. Niti 2015. niti bilo koje druge godine, a bio sam 4 godine savjetnik, nikad nisam putovao u inozemstvo. Nikad nisam dobio dnevnice nikakove, niti za inozemstvo niti za zemlju, izjavio je Goldstein.

Državna revizija je objavila u uredu bivšeg premijera Zorana Milanovića otkrila sumnjive isplate te da je, prema nalazu za 2015. iz ureda bivšeg premijera, trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu isplaćeno 307. 785 kuna za inozemne dnevnice.

Riječ je o više od 500 inozemnih dnevnica, a putnim nalozima nije priloženo izvješće s puta niti druga vjerodostojna dokumentacija koja bi potvrdila da je putovanje obavljeno. Dvojici savjetnika isplaćeno je po 186, a trećem – njih 160.

Maxporral/foto:cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vesna Pusić: DP je sigurnosno opasan za Hrvatsku. Milanović mora reagirati!

Bivša ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić komentirale je pregovore nakon izbora. Tvrdi da je domaća…

7 sati prije

Plenković: Načelno imamo 83 ruke, a Nina je suho zlato. Bit će u idućoj Vladi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanom otvorenju nove zgrade Srednje škole Čakovec, a…

11 sati prije

Ministrica o uhićenju pomoćnika: Spriječili smo pokušaj prevare od 3.2 mil. eura

Nakon nove akcije EPPO-a u kojoj su uhićeni bivši pomoćnik ministrice, bivši dekan i bivši profesor…

13 sati prije