Kategorije Premium sadržaj

SDP-ova utvrda: U Babinoj Gredi tražili da se škola nazove ‘Maršal Tito’

Širi dalje

Nakon što je Zagreb ljetos ostao bez Trga maršala Tita, nekome je palo na pamet njegovim imenom nazvati Osnovnu školu u Babinoj Gredi!



Predsjedniku Skupštine Vukovarsko-srijemske županije Draženu Milinkoviću (HDZ) stigao je dopis od Općine Babina Greda u kojemu se traži da se na dnevni red sjednice uvrsti zahtjev za preimenovanje Osnovne škole Mijata StojanovićaStojanović je bio pedagog i etnograf tođen u Babinoj Grediop. op.a.) u  Osnovnu školu maršala Tita! U obrazloženju stoji kako je Općinsko vijeće Babine Grede nakon rasprave jednoglasno podržalo prijedlog i donijelo zaključak o promjeni naziva škole.

Milinković je za Glas Slavonije potvrdio informaciju i priznao da mu je dopis već na prvi pogled bio čudan. Pogrešno je napisano njegovo prezime, a pobrkana su i imena osoba u Županiji kojima je dopis također proslijeđen.

– Shvatio sam da je riječ o provokaciji i igrokazu u nečijoj osobnoj režiji pa mi nije ni palo na pamet taj zahtjev uvrstiti kao točku dnevnog reda na sjednici Županijske skupštine – kazao nam je Milinković.

Kontaktirao je načelnika Babine Grede Josipa Krnića (SDP), koji je ostao zatečen i kazao da prvi put čuje za bilo kakvu inicijativu o preimenovanju škole i da Općina s tim nema nikakve veze. Neugodno iznenađen bio je i predsjednik Općinskog vijeća Jakob Verić (nezavisni), čiji se potpis nalazi u dopisu upućenom na adresu Vukovarsko-srijemske županije, kao osnivača škole.

U zaglavlju dopisa stoji naziv Općina Babina Greda, a u sredinu je  umetnut skenirani list papira s tekstom.

 VERIĆ NAJAVIO KAZNENU PRIJAVU

– Netko je krivotvorio moj potpis i iskoristio vjerojatno materijale koje šaljem vijećnicima uz poziv za sjednice Općinskog vijeća ili za polaganje vijenaca u određenim prigodama. Odmah sam nazvao predsjednika Skupštine i rekao mu da s tim dopisom nemam apsolutno nikakve veze, da zahtjev o promjeni naziva škole u Babinoj Gredi nikada nije postojao niti je Općinsko vijeće o tome ikada raspravljalo, što potvrđuju i zapisnici s održanih sjednica – pojašnjava Verić.

Poručuje da pojedinci u selu očito nemaju pametnijeg posla, jako im je dosadno pa se igraju s takvim stvarima.

– Podnijet ću kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja i neka policija utvrdi tko stoji iza ovoga. Nikada u životu nisam nikoga tužio, ne znam ni proceduru, ali raspitat ću se i neka institucije pravne države odrade svoj posao. Nije ovo prvi put da mi podmeću. Devetu godinu obnašam dužnost predsjednika Općinskog vijeća i do sada sam svašta doživio i bio izložen raznim napadima, ali čovjek se svaki put iznovice iznenadi kad vidi dokle su pojedinci spremni ići – zaključuje Verić.

Općinski načelnik Josip Krnić cijeli je slučaj nazvao “hrvatskim idiotizmom i usijanim glavama pojedinaca u selu.”

Babina Greda je jako uporište SDP-a i jedna od rijetkih općina u Vukovarsko-srijemskoj županiji u kojoj ta stranka redovito pobjeđuje na lokalnim izborima. A očito je baš ta činjenica inspirirala autora dopisa koji ju je pokušao zloupotrijebiti prišivajući joj razne konotacije.

MP/Glas Slavonije


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

25 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

2 sata prije

Lijepa naša u Beogradu. Veočić dobio Srbina 5:0 i osvojio europsko zlato

Hrvatski boksač Gabrijel Veočić u Beogradu je osvojio je naslov europskog prvaka u kategoriji do…

3 sata prije