Kategorije Premium sadržaj

Sin državnog tajnika MUP-a zaduženog za migraciju, dovodi strane radnike

Širi dalje

Državni tajnik u MUP-u Žarko Katić tajio je da mu sin uvozi strane radnike iz Filipina i Nepala, piše u četvrtak Večernji list.



Sin državnog tajnika u MUP-u, zaduženog između ostalog i za imigraciju, točnije za izdavanje radnih dozvola i reguliranje boravka stranaca u Hrvatskoj i kontrolu agencija koje se time bave, što je goruće pitanje u trenutku kad nedostaje djelatnika u gotovo svim segmentima tržišta rada, ima tvrtku koja se bavi upravo time – uvozom strane radne snage.

Filip Katić i njegova agencija Fortitude Recruitment, specijalizirana je za dovođenje radnika iz Nepala i Filipina, zemalja na koje je njegov otac Žarko Katić nekoliko puta i javno ukazao da su novi bazeni za dovođenje radnika u Hrvatsku.

Katić mlađi je potvrdio da je  tijekom 2021. i 2022. doveo je stotinjak radnika i svi su iz Filipina ili Nepala. Na pitnje je li riječ o sokupbu intersa budući da mu je otac državni tajnik MUP-a  zadužen i za imigracije, odbio je odgovoriti.

Najavljeno je da će u MUP-u provjeriti je li ta procedura išla uobičajenim tempom ili je ubrzana jer je otac tajnik MUP-a

U MUP-u, do  pitanja Večernjeg lista  taj potencijalni sukob interesa nisu ni znao jer državni tajnik Katić to nikomu od adređenih nije prijavio. piše Večernji list.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije