Kategorije Premium sadržaj

Župan Marko Jelić osnima stranku, zvat će se AP

Širi dalje

Šibensko-kninski župan Marko Jelić za osam dana osniva novu političku stranku kojoj će biti predsjednik, a stranka će  se zvati AP- Akcija za promjene.



I ako će mnogima prva pomisao biti inicijali premijera Andreja Plenkovića i to zbog “afere AP” odnosno “afere software” za vrijeme koje je u javnost isplivala sporna sms korespondencija između bivše HDZ-ove ministrice Gabrijele Žalac i bivše HDZ-ove državne tajnice Josipe Rimac, a u kojima se spominje upravo “AP” župan Marko Jelić, budući predsjednik stranke AP- kcija za promjene, za Večernji list  kaže kako se to ime dogodilo sasvim slučajno.

– Mi smo akcija za promjene. Ni manje ni više od toga. A što se tiče skraćenice ona može biti indikativna s obzirom na vremena u kojima živimo pa prepuštam biračima da iz svega izvuku poruku – kazao je Jelić. Osnivačka skupština Jelićeve stranke održat će se 20. svibnja, a bit će zanimljivo pratiti tko će se sve od gostiju na njoj pojaviti obzirom na špekulacije da bi sa šibensko-kninskim županom na izbore mogao čitav niz zanimljivim imena.

Mahom je riječ o ljudima koji su kao i Jelić u svojim lokalnim sredinama na lokalnim izborima smijenili s vlasti velike stranke i napravili određene promjene. Ono što se zna je da se na osnivačkoj skupštini očekuje predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, ali i predsjednik Nezavisne liste mladih Ante Pranić, poznat i kao Ante Zvezdaš, dok je i dalje upitno što će, , biti sa suradnjom Jelića i međimurskog župana Matije Posavca za kojeg se također zna da ga Jelić želi kao partnera, ali i pulskim gradonačelnikom Filipom Zoričićem koji dvoji oko izlaska na parlamentarne izbore.

Najveća enigma još uvijek je suradnja s bivšim šefom Fonda za obnovu, danas predsjednikom udruge ZRIN Damirom Vanđelićem s kojim je Jelić također razgovarao o suradnji, navodno već i dogovarao opciju da upravo Vanđelić bude kandidat nove stranke AP- Akcije za promjene za premijera, a da se Jelić upusti u bitku za Pantovčak odnosno da bude kandidat stranke za predsjedničke izbore.

Jelić za sada ne otkriva sve detalje i na spomen Vanđelića kaže: “Sve u svoje vrijeme”.

Na osnivačkoj skupštini osim što će se izabrati stranačko rukovodstvo bit će izglasan i stranački statut, a Jelić uskoro planira predstaviti i stranački program s kojim će izaći i pred birače na parlamentarne izbore, a na kojemu su radili, kaže, eminentni i priznati stručnjaci i autoriteti iz raznih područja.

Jelić će uskoro predstaviti  slogan i vizuale svoje nove stranke, a da se ozbiljno shvatio cijeli proces “ulaska” na nacionalnu političku scenu vidi se i što je jedan od ljudi u Jelićevu timu koji je radio i na izboru imena i vizualima kao i porukama Boris Malešević, jedan od vodećih hrvatskih stručnjaka za politički marketing koji je kreator mnogih uspješnih predizbornih kampanja.

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi marko jelić

Najnovije

Ovo su biografije tri ministra iz DP-a: Odvjetnik, kickboksač i teolog

Domovinski pokret u novoj vladi ima tri ministra. To su Ante Šušnjar, ministar gospodarstva, Ivan…

32 minute prije

U Bleiburgu služena misa za sve žrtve Bleiburške tragedije

Euharistijsko slavlje za sve žrtve Bleiburške tragedije i križnih puteva s kraja Drugoga svjetskog rata,…

10 sati prije

Salveta na kojoj je Messi potpisao za Barcelonu prodana za 888.000 eura

Salveta na kojoj je Lionel Messi 2000. potpisao pristanak za dolazak u FC Barcelonu prodana…

11 sati prije