Kategorije Premium sadržaj

Tisuće na Susretu katoličke mladeži u Gospiću, nazočili biskupi i ministri

Širi dalje

U subotu je u organizaciji Gospićko-senjske biskupije upriličen 12. Susret hrvatske katoličke mladeži u Gospiću, kojom prigodom je grad Gospić i Ličko-senjsku županiju posjetilo više od 10.000 mladih iz Hrvatske i iseljeništva.



Susretu je prisustvovao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua, zagrebački nadbiskup mons. dr. Dražen Kutleša, brojni biskupi i predstavnici svećenstva, kao i mladež iz cijele Republike Hrvatske.

Među visokim uzvanicima susretu su nazočili ministar hrvatskih branitelja i potpredsjednik Vlade RH Tomo Medved, župan Ličko-senjske županije Ernest Petry i zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić.

Nakon okupljanja na Trgu Stjepana Radića u Gospiću formirana je procesija prema stadionu Balinovac gdje je održana sveta misa koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i donedavni biskup gospićko-senjske biskupije mons. Zdenko Križić, dok je propovijed održao šibenski biskup i predsjednik Odbora za mlade HBK mons. Tomislav Rogić.

U organizaciju susreta uključene su sve službe i ustanove s područja Ličko-senjske županije, a na kraju susreta je najavljeno da će domaćin idućeg susreta 2026. godine bit Požeška biskupija.

Susret je završio koncertom Božje pobjede na Trgu Stjepana Radića u Gospiću na kojem su mladi iz cijele Hrvatske zajedno pjevali i slavili Gospodina.

D.M./ Foto: Ličko-senjaka županija

 


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Poznatu liječnicu i influencericu naljutio taksist: “Nema napojnice za njega…”

Liječnica i influencerica Petra Meštrić danas je sa svojim pratiteljima podijelila iskustvo koje je doživjela u taksiju.…

1 sat prije

Godišnjica Bleiburga: Jandroković izrazio pijetet prema žrtvama

Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 79. godišnjica Blajburške tragedije, a počast…

2 sata prije

Hod za život u Vinkovcima, zajedno su hodali djeca i mladi, djedovi i bake

Ove subote, treću godinu za redom, za zaštitu svakog života hodalo se i u Vinkovcima. U…

3 sata prije