Kategorije Premium sadržaj

Tko je čovjek koji je Plenkoviću vikao ‘Ćaća’: Korčulani ga povezuju sa Škorom

Širi dalje

Prosvjednik koji jer na Korčuli dočekao premijera Andreja Plenkovića s napisom “ćaća” i  pozdravio “Živio, ćaća. Dobro nam došao”, umirovljeni  je pukovnik Ivan Parlov. Neslužbeno doznajemo da je navodno i član HDZ-a.



Premijerov posjet Korčuli došao je u središte pozornosti javnosti upravo zbog prosvjednika i povika “Živio, ćaća”, nakon kojega ga je policija odvela.

– Ja samo pozdravljam ćaću, zašto ne mogu vikat? Makni se od mene! Ja nikome ne smetam, samo pozdravljam svog ćaću – tjerao ih je muškarac policajce u civilu.

Događaj je pokrenuo i brojne špekulacije o tome tko je zapravo muškarac koji je izveo ovaj samostalni prosvjed.  Prema saznanjima Večernjeg lista, radi se o umirovljenom pukovniku Ivanu Parlovu, a navodno i članu HDZ-a.

Kasnije su ga pustili uz optužni prijedlog za narušavanje javnog reda i mira.

Nakon izlaska s policijske obrade dao je izjavu reporteru RTL-a. “Moj jutrošnji motiv je da kažem općinarima da naprave ono što su obećali. Da urede obalu, šetnicu, nas 900 je potpisalo da se to uradi. Privatizira se plaža, a mi se nemamo gdje kupati”, kazao je Ivan Parlov.

“Zašto s natpisom ‘ćaća’? To mi je palo napamet. Znači ćaća, to je asocijacija na Sanadera, na nekakav kriminal. Pretpostavljam da se i ovdje građevinska mafija umješala u to”, kazao je.

“Je li ovo bilo direktno obraćanje premijeru?”, pitao ga je reporter.

“I premijeru direktno i hrvatskoj vlasti i korčulanskoj vlasti koja je korumpirana. Ne znam koliko, to je moj osjećaj”, tvrdi.

O postupanju policije kaže:

“Ma, ok. Policija je reagirala korektno. Ja sam došao tu iz kafića, napisao sam. Samo sam ga trebao pitati: ćaća, je li lipa riva. Ja sam očekivao da će njegovo osiguranje brže reagirati. Policija je postupila ok, nema se tu što reći. Da se on možda obratio, možda ne bi tako postupali. Nešto se treba učiniti po pitanju uređenja naše plaže”, kazao je za Parlov za RTL.

“Među domaćim stanovništvom špekulira se da je prosvjednik namjerno isprovocirao premijerovo osiguranje kako bi omogućio političke poene Miroslavu Škori koji je cijeli događaj prvi komentirao i to samo par minuta nakon prve objave o incidentu, navode stanovnici Korčule”, prenosi Večernji list

Ovo nije prvi put da je umirovljeni pukovnik Parlov došao u središte pozornosti. Prije dvije godine u medijima je prozvan zbog agresivnog ponašanja prema korčulanskim turistima.  Navodno je na prepunu plažu dolazio s mačetom od metra u ruci s kojom je uništavao sve oko sebe – stabla, ručnike, ležaljke…

U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju rekao je kako je on ‘umirovljeni hrvatski časnik u činu kap.fregate ili pukovnik’.

Parlov je tada reagirao navodeći da je bacio u more ležaljke koncesionara mola, za koje tvrdi da su to dobili nepravedno, zato što su oni bacili njegov ručnik s tog istog mola.

Dan nakon toga je, kaže, uzeo kosir i pročistio put oko plaže dok nije bilo kupača, “ali su se brzo stvorili silnici i verbalno me napali, na što sam zvao Policiju koja je uredno intervenirala”, rekao je za Parlov za Slobodnu Dalmaciju.

Iz onoga što smo čuli i vidjeli, nama se čini da je čovjek u pravu i da ga treba podržati. A priča oko Škore ide u sferu predizbornog nadmetanja.

M. Marković/Foto:

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Škoro o Radiću i Penavi. “Žalosno je da su u DP-u zabranili pjesmu Lijepa li si”

Osnivač Domovinskog pokreta i bivši predsjednički kandidat Miroslav Škoro dao je intervju u RTL Direktu gdje…

15 minuta prije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

11 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

11 sati prije