Kategorije Premium sadržaj

Tko je Samoborka koja bi mogla naslijediti Krešu Beljaka

Širi dalje

Petra Škrobot, diplomirana ekonomistica, dobitnica Rektorove i Dekanove nagrade, kandidatkinja je stranke Fokus,  za gradonačelnicu Grada Samobora.



Stranka Fokus predstavila je u petak 05. ožujka 2021. godine svoju kandidatkinju za gradonačelnicu Samobora – Petru Škrobot, ekonomisticu i predsjednicu samoborskog ogranka stranke.

Škrobot je kao glavne razloge svoje kandidature, navela neispunjena obećanja i konstantno propadanje grada pod trenutnom vlasti koje stvara sve veće nezadovoljstvo među građanima.

“Rođena sam Samoborka i sjećam vremena kada je naš Samobor bio pun života. Želim vratiti život Samoboru i unaprijediti ga kako bi svi građani mogli s ponosom pričati o njemu”

, rekla je Škrobot

Njezin tim sastoji se od mladih ljudi koji su ambiciozni, stručni i sposobni, a u svojim područjima djelovanja imaju iznimne rezultate. „Moj tim, na čelu sa mnom, voli Samobor i želi ga promijeniti“, naglasila je. „Samobor spava 12-godišnji san. Krajnje je vrijeme da ga probudimo i razvijemo njegov potencijal u bolji i napredniji grad.“

Predsjednica samoborskog ogranka FOKUS-a, Petra Škrobot provoditi će smjernice i politike stranke u skladu sa glavnim prioritetima za razvoj Samobora.  Njezin program uključuje brojne strukturne i organizacijske promjene, a neke od najvažnijih su:

  • stvaranje pozitivnog poslovnog okruženja,
  • privlačenje investicija,
  • pružanje podrške poduzetnicima i obrtnicima,
  • poboljšanje javnog prijevoza i infrastrukture,
  • unapređenje turizma i kulture,
  • poboljšanje učinkovitosti gradskih zaposlenika,

i posljednje, ali najvažnije

  • transparentnost trošenja proračunskih sredstava.

Detalji njezinog programa javno će se predstaviti u tijeku kampanje, kada će najaviti i veliki projekt u području kulture. „Vrijeme je da mlade snage pokažu što mogu i da Samobor sjaji svojim punim sjajem. Pozivam sve Samoborke i Samoborce da mi se pridruže kako bi zajedno učinili Samoborom još ljepšim mjestom za život!“

Biografija

Petra Škrobot rođena je 1988. godine. Dolazi iz samoborske obitelji, i sama rođena Samoborka, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Završila je preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Poslovne ekonomije na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, gdje trenutno priprema i obranu doktorata. Publicirala je velik broj znanstvenih i stručnih radova.

Dobitnica je Rektorove i Dekanove nagrade.

Po završetku studija radila je u odjelu nabave (Brodosplit, projekt Obalnih ophodnih brodova za MORH), a nakon toga u tvrtki Eurocom kao Key Account Manager.  Radila je i kao vanjski suradnik na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u izvođenju nastave na Katedri za trgovinu. Godine 2016. počinje raditi kao suradnica na projektu „Potencijali i prepreke razvoja socijalnih supermarketa u Srednjoj i Istočnoj Europi“, financiranog od strane Hrvatske zaklade za znanost. Sudjelovala je u izvođenju nastave na nekoliko kolegija te je radila na brojnim projektima.

Megy M. /Foto: facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

43 minute prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

1 sat prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije