Kategorije Premium sadržaj

Todorić komentirao Marićevu ostavku, tvrdi da zna zašto je otišao

Širi dalje

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić komentirao je odlazak Zdravka Marića iz vlade Andreja Plenkovića. Marić je  u Agrokoru od 2012. do 2016. bio izvršni direktor za Strategiju i tržište kapitala.



Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora i bivši poslodavac ministra Zdravka Marića, iznio je svoju teoriju iznenadnog odlaska najpopularnijeg ministra u  Vladi Andreja Plenkovića.

Todorić kaže da je sve analizirao i da je najbliže stavu kako je razlog gubitak spora Hrvatske protiv MOL-a.

”Analizirajući događanja vezana uz Marića najbliže sam stavu (neovisno o tome što govore Plenković i Marić) da je jedan od mogućih razloga Marićeve ostavke gubitak Republike Hrvatske u sporu protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova u Washingtonu (ICSID)”, podijelio je svoje mišljenje Todorić na Facebooku.

”Spor je pokrenuo MOL. Hrvatska će morati platiti između 250 i 300 milijuna eura plus kamate. Temeljita analiza ovoga slučaja razotkrila bi mnoge činjenice koje bi teško optužile Plenkovića za predaju INA-e MOL-u i upravo to se trebalo po svaku cijenu izbjeći”, napisao je Todorić.

”Isto tako to bi otvorilo priču o arbitraži vezanoj za Agrokor što bi još više kompliciralo poziciju Plenkovića”, smatra bivši vlasnik te kompanije i tvrdi:

”Kako bi izbjegao dramatične dokaze protiv sebe – pokušava sve staviti pod tepih, Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi. Dakle, Marić odlazi da se pokuša spasiti Plenkovića.”

”Poruka Plenkoviću da on – Plenković, Marić, Ćorić, Tena Mišetić odu na Mjesec, hrvatske nadležne službe će ih vratiti”, zaključuje Todorić u svojoj objavi na Facebooku.

M.M. /Foto: Dogmatica


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

11 minuta prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

1 sat prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

2 sata prije