Kategorije Premium sadržaj

U Krnjaku kraj Karlovca autom namjerno pregazili svijeće za Vukovar

Širi dalje

Kada pomislimo da ovaj mir i tišinu, dok se prisjećamo žrtava Vukovara i Škabrnje, ništa ne može poremetiti, varamo se.



Za sada nepoznata osoba večeras je namjerno,  automobilom pregazila lampione koje su učenici O.Š. Katarine Zrinski u Krnjaku zapalili na nogostupu uz školsku ogradu.

Iz policije  su nam potvrdili da su primili dojavi i da su u tijeku izvidi. Nadamo se da će počinitelj biti otkriven i primjereno kažnjen.

Krnjak se nalazi  dvadesetak kilometara južno od Karlovca na rijeci Korani, uz državnu cestu koja povezuje grad Slunj s Karlovcem.

Prema popisu stanovništva iz 2011. godine općina ima 1985 stanovnika, od toga je  68,8 posto  Srba, 29 posto Hrvata. Načelnik je Perica Matijević iz SDSS-a.

 

SDSS-ov Matijević nije komentario rušenje lapmipona posvećenih Vukovaru, a zamjenik načelnika Josip Ljevar (HDZ), osudio je rušenje lampiona u spomen na žrtvu Vukovara i Škarbnje.

“Razočaran vandalskim činom kojim je, za sada nepoznata osoba, sinoć automobilom pregazila lampione koje su učenici OŠ Katarine Zrinski Krnjak zapalili ispred škole, u spomen na sve nevine žrtve Vukovara i Škabrnje. Umjesto da poštujemo uspomenu na brojne žrtve i heroje Domovinskog rata vandali su odlučili oskvrnuti spomen na njihove živote.

Iz tog razloga, osobno kao zamjenik načelnika Općine Krnjak, oštro osuđujem ove ispade i izražavam nadu i vjeru kako će nadležna tijela vrlo brzo otkriti počinitelja.

Smatram da je ovo izraz pojedinaca kojima ništa nije sveto, a ne organizirani napad na hrvatska znamenja. Vjerujem da ćemo i dalje biti tolerantna sredina u kojoj ćemo se svi osjećati jednako i sigurno”, objavio je Ljevar u priopćenju.

 

M.M: /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

18 minuta prije

Plenković o internoj anketi, pregovorima s DP-om i susretu s Milanovićem: Sve ste vidjeli…

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Okučanima nakon obilježavanja 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije…

41 minuta prije

Milanović i Plenković u Okučanima, nad Hrvatskom lete Rafalei

Budnicom Orkestra Oružanih snaga ulicama Okučana u srijedu ujutro je počelo obilježavanje 29. obljetnice Vojno-redarstvene…

3 sata prije