Kategorije Premium sadržaj

U Mostaru spalili lik poznate književnice, ona ih nazvala molumnicima

Širi dalje

Na karnevalu u Mostau u utorak jee spaljena lutka s likom Martine Mlinarević, književnice i bosanskohercegovačke veleposlanice u Češkoj.



Organizacijski odbor karnevala u mostarskom naselju Centar 2 prije spaljivanja lutke je obrazložio kako je glavni krivac za ovogodišnje nedaće optužena “Bukaču Huzurpator”, koja asocira na lik Martine Mlinarević, piše sarajevski portal Klix.ba.

Predsjednik Karnevala u mostarskom naselju Centar 2 Božidar Puljić naglašava kako ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, nego kao pojave koja je vezana uz nju.

Organizatori ističu da tradiciju karnevala i spaljivanja na lomači lika osobe koja se proglasi krivom za svako zlo tijekom godine, navedena udruga njeguje već 20 godina u Mostaru i na satiričan način govori o problemima u društvu.

“Spalili smo i lik gradonačelnika i predsjednika vlade i brojne druge u satiričnoj formi, ali nikada kao osobu”, rekao je Puljić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić lani je bio glavna tema i inspiracija građanima u Čapljini i Ljubuškom te je u Čapljini tako spaljena lutka s njegovim likom.

“Mi smo spalili i lika gradonačelnika i predsjednika vlade i brojne druge u satiričnoj formi, ali nikada kao osobu”, rekao je Puljić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić lani je bio glavna tema i inspiracija građanima u Ljubuškom i  Čapljini gdje je spaljena lutka s njegovim likom.

Na ovaj događaj reagirala je  Martina Mlinarević nazvavši ih maolumnicima i zahvalila na reklami za džabe.

“Kad mislis da si vidio sve…i dozivio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina.

Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu dzabe napraviti. Fala braco!” napisala je na Facebooku.

M.M. /Foto. Klix.ba


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

2 sata prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

3 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

3 sata prije