Kategorije Premium sadržaj

“U NAJGORI ZAVOJ UŠAO SAM 200 NA SAT”:Teška nesreća Darka Milinovića, pravo je čudo da je slomio samo jednu kost

Širi dalje

Srećom da sam fizički u dosta dobroj formi, a sigurno me i Bog čuvao, jer kad me počelo bacati ružno je izgledalo. Da sam pao na cesti, prošao bih puno lošije, možda bih i poginuo, a ovako, osim tog loma, nemam čak ni modrice 



Lički župan i bivši ministar zdravstva dr. Darko Milinović izletio je sa svojim moćnim motociklom Suzuki GSXR 1000 s moto staze na Grobniku pri brzini od 200 km/h i nakon 150 metara preokretanja prošao vrlo dobro, slomio je samo jednu kost – onu zapešća na lijevoj ruci.

– Ušao sam u najgori zavoj brzinom od 190 km/h do 200km/h i baš tu gdje nije trebalo, još dodao gas. Srećom da sam fizički u dosta dobroj formi, a sigurno me i Bog čuvao, jer kad me počelo bacati ružno je izgledalo. Srećom pa tamo nema ograde, da me u nju bacilo ne znam kao bi završilo”, kaže mIlinović sretan što je ipak dobro prošao.

–  Da sam pao na cesti, prošao bih puno lošije, možda bih i poginuo, a ovako, osim tog loma, nemam čak ni modrice – ispričao je za Jutarnji list dr. Darko Milinović, objašnjavajući da je pri prevrtanju stisnuo ruke uz tijelo, svjestan da bi moglo biti lomova.

Kaže da na običnoj cesti motocikl gotovo i ne vozi, jer ga brzina i adrenalin ponesu. Zato više ne riskiira, pa se sa svojim starim prijeteljem Emilom iz Otočca prođe ispuhati na Grobnik. Tako je bilo i ovog četvrtka kada je na poznato stazi bio Open Day.

– Ma mislio sam ja voziti i utrke, ali, mislim si, to je opasnije, ne ovisiš samo o sebi, može te drugi zapeti, izgurati, pa nastradaš. A eto, ja nastradao zbog vlastite nepažnje – kaže Milinović.

– Svi bajkeri znaju da je krug na Grobniku za 1:40 minuta vrlo brz, a ja vozim 1:35, znači, ne štedim ni sebe ni motocikl – dodaje dr. Milinović, dugogodišnji motociklist kojemu je ovaj Suzuki najdraži od svih koje je ranije vozio.

Pomoć mu je pružena u bolnici u Lovranu, no odmah je otpušten na kućnu njegu, te se sada odmara u obiteljskoj kući u Gospiću. Kaže da će se za tri tjedna oporaviti, a onda u potpunosti vratiti svojim obvezama, a potom i motociklu.

MP/Foto:press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Mislav Kolakušić: Ja sam jedini lijek protiv štakora s portala Index

Nezadovoljan anketom na portalu Index koja pokazuje da ga većina ljudi vidi kao "ljigavo smeće…

36 minuta prije

Ovo je direktor Zračne luke Rijeka. Treba ga hitno smijeniti. Štetočina je

Ulazak autobusa  u prostor Zračne luke da bi preuzeo putnike lani je koštao 15 eura,…

2 sata prije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

14 sati prije