Kategorije Premium sadržaj

U Ukrajini likvidiran srpski terorist Vladimir Stanimirović

Širi dalje

Unatoč potpisanom primirju i mirovnom sporazumu iz Minska, nastavljaju se kontinuirani sukobi između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske.



U tim sukobima gotovo svakodnevno ima poginulih i ranjenih i s jedne i s druge strane. Najnoviji slučaj, kako prenosi ukrajinski Censor.net, dogodio se nedaleko sela Kominternovo u Donjeckoj oblasti gdje je u tijekom prošlog tjedna likvidiran srpski plaćenik “armije DNR” Vladimir Stanimirović.

O tome su objavu na twitteru te facebooku napisali sami predstavnici tzv. “DNR” gdje je navedeno kako je “srpski dragovoljac u redovima “armije DNR” poginuo tijekom kršenja primirja od strane ukrajinske vojske.

Vladimir Stanimirović se među prvima Srbima javio kao dragovoljac još u rujnu 2014 godine kako ističe njegov suborac i snajperist Dejan Berić u redovima proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

 

Stanimirović se na okupiranom dijelu ukrajinskog jugoistoka oženio i dobio sina, ali nije htio odustati od oružanog sukoba protiv legalne ukrajinske vojske te je na tragičan način i završio tu nesretnu avanturu poticanja rusko-srpskog bratstva na štetu Ukrajine i ukrajinskog naroda.

M.G. /Novi Pogledi /foto: FB


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

10 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

10 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

10 sati prije