Kategorije Premium sadržaj

Uhićena najtraženija hrvatska bjegunka! Šest godina bila u bijegu

Širi dalje

Zorka Rogić, 29-godišnjakinja koja se nalazila listi najtraženijih uhićena je 29. siječnja na području Irske. Hrvatska ju je tražila zbog krijumčarenja droge i oružja, a u bijegu je od 2014. godine.



Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je kako je Rogić uhićena zahvaljujući intenzivnom radu i ostvarenoj operativnoj policijskoj suradnji i pravovremenoj razmjeni informacija policijskih službenika FAST jedinice Irske i Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje te MUP-a.

Kako navode, njenom pronalasku i uhićenju posebno su pridonijele anonimne dojave na stranicama European most wanted liste.

Za Zorkom Rogić  je Općinski sud u Rijeci 25. siječnja 2017. i 14.studenog iste godine raspisao dvije tjeralice za dva različita kaznena djela za koju je se i sada traži iako je ona de facto

u bijegu od 2014. godine.

Prvo djelo za koju se Zorka sumnjiči je nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a drugo djelo je nedozvoljena proizvodnja i preprodaja oružja i eksplozivnih tvari.

Za nijedno od ovih djela Zorka ne može dobiti više od 12 godina po svakom djelu i ako joj se dokaže krivnja mogla bi joj se ova dva djela objediniti u jedan sudski postupak gdje nema kumulativne kazne ali joj sigurno neće biti olakotna okolnost što bježi od hrvatskog pravosuđa.

Europska policijska agencija, Europol, pokrenula je u listopadu 2019. godine sveobuhvatnu operaciju hvatanja najtraženijih žena počinitelja teških kaznenih djela u Europskoj uniji, ističući da su njihovi zločini “jednako ozbiljni” kao i zločini koje su počinili muškarci. Među njima je bila i Zorka Rogić.

U kampanji pod sloganom “zločin ne poznaje spol”, na internetskoj stranici Europola na spektakularan su način prikazana lica najtraženijih kriminalaca u bijegu koje traži 21 zemlja, a među njima je 18 žena, kazala je u listopadu 2019. godine glasnogovornica Europola Tine Hollevoet.

R.I. /Foto:Europol


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

8 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

14 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

14 sati prije