Kategorije Premium sadržaj

Umjereni optimizam Plenkovića: Plin će poskupjeti 16%, a struja samo 9,6%

Širi dalje

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković objavio je da “u Hrvatskoj nije ugrožena opskrba ni gorivima ni hranom, a zahvaljujući LNG terminalu ni plinom”.



“Težinu situacije ne smijemo umanjivati, ali je ne treba ni uvećavati. Na sjednici Predsjedništva, Nacionalnog vijeća i zastupničkih klubova HDZ iskazali smo zadovoljstvo mjerama Vlade RH, vrijednim 5 milijardi kn, za zaštitu standarda hrvatskijh građana.

I HEP i HERA potvrdili su naše izračune: zahvaljujući cjelovitom paketu koji smo donijeli plin za kućanstva 1. travnja neće poskupjeti 79%, nego 16%, a struji neće porasti cijena 23%, nego 9.6%. Što se tiče goriva, izgledno je da će sutra, nažalost, doći do novog povećanja cijena uslijed velikog poskupljenja u svijetu, ali bi se one, prema svim analizama, od idućeg tjedna trebale znatno spustiti.

Izrazili smo zadovoljstvo i povjerenjem koje je Sabor RH ukazao Ivanu Paladinu za novog ministra koji ima jasnu zadaću ubrzati obnovu Zagreba i Banovine.

Razgovarali smo i o golemoj izbjegličkoj krizi uslijed ruske agresije na Ukrajinu.

Do jutros je već 6.300 Ukrajinaca pristiglo u Hrvatsku, od kojih su više od 40% djeca. Osim prihvata i smještaja, osigurani su im i predškolski odgoj i obrazovanje, hrana, zdravstvena zaštita, uključenje u tržište rada”, objavili su iz HDZ-a

M.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

31 minuta prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

59 minuta prije

Trpimir Goluža: “Trnjanski kresovi” i filoustaše

Teret indoktrinacije, nelustrirana i glorificirana totalitarna prošlost te povijesni lomovi nacionalne politike najbolnije se u…

2 sata prije