Kategorije Premium sadržaj

Vesna Pusić očitala lekciju desničarima i Milanoviću: “To je važno za Hrvatsku”

Širi dalje

Vesna Pusić, bivša ministrica vanjskih poslova, komentira posljednji sukob premijera Andreja Plenkovića i predsjednika Zorana Milanovića oko najave obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj



Nasuprot Milanović i političarima s desnice, podržala je dolazak ukrajinskoh vojnika na obuku u Hrvatsku.

“Za mene tu nema ništa problematično. Hrvatska je, što se Rusije tiče, već na listi neprijateljskih zemalja. Hrvatska je članica NATO-a, a ukrajinski vojnici su već trenirani u Britaniji, Poljskoj, Baltičkim zemljama, praktički u svim državama članica NATO-a.

Što se nas tiče to bi bila de facto jedna simbolična gesta. Ako bi uopće došli to bi bilo u malim brojevima. I to bi više trebalo nama nego njima u smislu pripadnosti tom obrambenom savezu koji nam je važan s obzirom na naš geopolitički položaj. To je za nas neobično važno u ovo vrijeme”, rekla je Pusić za Novu TV.

Što se tiče sukoba predsjednika i premijera rekla je:

“Ne znam jesu li oni izmislili sukob, je li to neka od onih situacija ako jedan kaže A, drugi će reći B, je li to Milanović malo pomogao Vladi da se skrene pozornost s jednog ozbiljnog problema, a to je kriza i sve oko Ine”, smatra Pusić.

Govorila je i o situaciji oko Ine kao i tome kako se Mađarska protivila pristupanju Hrvatske OECD-u.

“U međunarodnim pregovorima ucjena je česta pojava, mi smo je iskusili i prije okončanja pregovora ulaska u EU, i to je apsolutno moguće, ali je šokantno.

No, na Hrvatskoj je da procijeni što je važnije i nema nikakve sumnje da je za Hrvatsku puno važnija kontrola nad Inom, koliko je to moguće nakon svih ovih korupcijama kojima je Ina prešla pod kontrolu Mađara.  Mi nismo u OECD-u godinama i izdržali bismo da nismo još neko vrijeme.

Schengen nam je važan, ali ne isto tako važan kao Ina. Ina je za nas energetska politika koja je u sadašnjim okolnostima podjednako važna gotovo kao i teritorijalni integritet”, rekla je Pusić.

R.I. /Foto: Dnevnik.hr


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Vesna Pusić

Najnovije

Stanković otkrio tko mu dolazi u emisiju. “Moja omiljena političarka, jedva čekam”

Aleksandar Stanković na Facebook profilu emisije najavio je ovotjednu gošću emisije Nedjeljom u dva. Gošća…

51 minuta prije

Raspudić: Prije bih se poturčio nego podržao ovakav HDZ

Nino Raspudić danas je na N1 televiziji govorio o pregovorima o sastavljanju većine i raskol u…

2 sata prije

Glavni tajnik DP-a objavio fotke s obiteljske proslave

Glavni tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro objavio je na Facebooku fotografije s krizme svoga sina.…

2 sata prije