Kategorije Premium sadržaj

Veterani 4. gardijske: “Sve što je hrvatsko za Pupovca je ustaško! Mi naše ratne odore s ponosom nosimo”

Širi dalje

Priopćenje Udruge veterana 4. gardijske brigade u svezi tvrdnji Milorada Pupovca kako su dio branitelja ustaški nasljednici



“Vidimo da nekima smetaju obilježja pobjedničkih postrojbi iz Domovinskog rata što nas na kraju i ne čudi kada vidimo izjave pojedenih čelnika stranaka vladajuće koalicije u kojima tvrde da su to ustaški nasljednici.

Naravno da simboli iz Domovinskog rata smetaju onima od kojih smo se devedesetih obranili u srpsko-četničkoj agresiji na Hrvatsku, smetaju onima koje smo pobijedili u toj suludoj velikosrpskoj ideji. Kada nisu uspjeli tada u svome naumu, krivnju za svoj neuspjeh, uostalom kao i svakodnevno naši istočni susjedi, pokušavaju svaliti na NDH, ustaše, pokušaj ustaške tvorevine, ustaški nasljednici i slično.

Za njih, sve što je Hrvatsko je u stvari ustaško.

Mi ih podsjećamo s jednim velikim NE, pobijedila ih je Hrvatska vojska, pobijedili su ih hrvatski dragovoljci nošeni hrvatskim pjesmama, s hrvatskim obilježjima na svojim odorama i sa svojim Hrvatskim srcem noseći krunicu oko vrata bez obzira kojoj vojsci su im djedovi pripadali.

Svi ti simboli koje smo nosili u Domovinskom ratu od devedesetih su isti kao i danas, a bit će i sutra i sve dok mi i naše obitelji dišemo, nisu protuzakoniti jer su ih nosili pripadnici postrojbi iz Domovinskog rata i nitko ih nema pravo zabranjivati.

Od hrvatskih institucija koje smo mi branitelji stvorili, jasno tražimo da nas hrvatske branitelje i naša obilježja iz Domovinskog rata, bez obzira kojim smo postrojbama pripadali i bez obzira koje obilježje ili slogan bio, zaštite i sankcioniraju one koji se ovakvim govorima mržnje usuđuju skrnaviti uspomenu na Domovinski rat.

Gospodo političari, u našim odorama i s našim simbolima nismo se krili devedesetih pa nećemo ni danas.”

R.I. /Foto:4brigada-zng.hr

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije