Kategorije Premium sadržaj

Iz Rijeke išli na Festival u Guču pa se kitili četničkim znakovljem!?

Širi dalje

PRESTIŽNI Dragačevski sabor trubača u Guči u Srbiji održan je od 9. do 12. kolovoza ove godine. Na festivalu su nastupili legendarnih trubači Dejana Petrovića, Bobana Markovića, Ekrema Mamutovića i Saše Krstića, zvijezda finalne večeri bio je Zdravko Čolić.



Na Festivalu trubača u Guči bili su i članovi jedne udruge iz Primorsko-goranske županije kojima je Županije platila odlazak na taj Festival. Među članovima delegacije bio je i dožupan Primorsko-goranske županije Petar Mamula. 

Na službenim stranicama PGŽ 15.8.2018. objavljeno: 

“S udrugom su u republici Srbiji boravili i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar Mamula, zamjenica gradonačelnika Grada Vrbovsko Anđelka Mamula i predsjednica Mjesnog odbora Gomirje Đurđica Polovina.”

U autobusu koji je iz Gomirja putovao za Srbiju nalazila se i službenica MUP-a PP Vrbovsko Manja Kosanović

.

Na fotografiji snimljenoj 11.8.2018. u Guči (Srbija) nalazi se Dijana Trbović iz Gomirja s četničkim obilježjima na glavi. Dijana je u Srbiju putovala autobusom u organizaciji udruge “Gomirje u srcu 1599.” uz pratnju predstavnika PGŽ

Gostovanje u Srbiji izazvalo je svađu na nedavnoj sjednici Županijske skupštine na kojoj su vijećnici prozvali dožupana Petra Mamulu zbog njegove izjave u Čačku da je “Gomirje najzapadnije srpsko mjesto u ‘ajmo reći Republici Hrvatskoj”.

HDZ-ovi su tražili da se javno ispriča, Mamula, inače dožupan iz srpske kvote koji je na tu dužnost došao s osvojena 781 glasa, demantirao je da je takvo što rekao. Dan kasnije pojavio se video njegove izjave, a dožupan Mamula je zašutio.

Video je kao dokaz objavio vijećnik Lovorko Gržac, a nakon tog i fotografije s Dragačevačkog sabora trubača u Guči uz koji je napisao:

“Gospodin Miladin s majicom četničkog vojvode Draže Mihajlovića i jedna mlada gospođica u kapi kakve su nosili divljaci koji su napadali Hrvatsku daje izjavu da, između ostalog, voli i “četničke pesme”.

Mjesto radnje – festival truba u Guči, 2018.

Postoje neke informacije da su neke od ovih kapa koje vidite nosili i neki kojima je Primorsko-goranska županija platila put na ovaj visokokulturni događaj koji neupitno promiče međunarodnu toleranciju i uvažavanje. Živi bili pa vidjeli hoće li se iste pokazati točne.”


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

3 sata prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

4 sata prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

4 sata prije