Kategorije Premium sadržaj

Vrkljan pisao Grbinu: Raskrinkao sam tvoju podvalu “desnim strankama”

Širi dalje

Nakon što ga je prozvao na press konferenciji Milan Vrkljan bivši saborski zastupnik, uputio je otvoreno pismo Peđi Grbinu, šefu SDP-a:



“Danas na konferenciji za tisak Peđa Grbin čak je dva puta spomenuo moje ime. Zanimljivo da uz sve probleme koje ima, najveći gubitnik ovih izbora, on se sjetio komentirati mene i Pravednu Hrvatsku.  Kaže najveći gubitnik izbora da sam ja izbačen iz koordinacije oporbenih Klubova u Saboru.

Radi potpune informacije, ali i istine dobro se podsjetiti. Političku priču o ideološkom moratoriju, u Saboru i na koordinaciji Klubova, pokrenuo je Nino Raspudić ispred Mosta.

Bio sam prisutan na koordinaciji Klubova kad je Nikola Grmoja objašnjavao i branio potrebu ujedinjavanja svih protiv HDZ-a.
Peđa i Benčić su se zadovoljno smješkali i uživali u tome da ideološki “desne stranke” politički mogu biti toliko politički nepismene. Istu politiku snažno je zagovarao i Spajić

iz DP-a. Osobno me prozvao i optužio da rušim koordinaciju oporbenih Klubova.

Nakon što sam odslušalo tu politički potpuno nezrelu i promašenu politiku tražio sam riječ i uključio se u raspravu. Govorio sam oko pet minuta. Kazao sam da je Pravedna Hrvatska stranka desnog centra i da je meni osobno neprihvatljivo da sastanke koordinacije oporbenih Klubova u Saboru saziva i vodi Peđa Grbin i Sandra Benĉić.

Pitao sam Grmoju i Spajića zašto nema koordinacije oporbenih Klubova koji su desno od HDZ-a. U Saboru su bila 24 zastupnika koji su desno od HDZ-a.

Projekt “ideološkog moratorija”

Politički lukavac, kakav je Grbin, mi je pokušao oduzeti riječ jer je po instinktu sljedbenika komunističke ideologije i KPJ znao da je takva rasprava opasna za politiĉku prijevaru koju je pokušao organizirati. Nastavio sam govoriti i još jednom pozvao Grmoju i Spajića da prestanu dolaziti na koordinaciju Klubova koje organizira SDP i Možemo.

Tada, osim što je pojedincima bilo neugodno, nisam uspio, što je bilo i za očekivati. Nakon toga bio sam u par TV emisija u kojima sam objašnjavao što se krije iza projekta “ideološkog moratorija”. Sa zadovoljstvom mogu kazati da sam upravo ja otvorio u Saboru i medijima raspravu o “političkom moratoriju” i opasnosti koju taj projekt nosi.

Politička ideja ideološkog moratorija nakon toga polako se gasila. Šteta što tada nisam imao političku podršku i HDZ-a.
Tada sam otvorio, po meni, drugu važnu političku temu kada sam rekao da su Grmoja i Raspudić možda politička desnica, ali da oni pripadaju političkom istoku.

Poslije su me, u Saboru na hodniku, mnogi zastupnici pitali što mislim kad kažem politički istok i politički zapad. Danas nakon posljednjih izbora za zadovoljstvom mogu reći da je Peđa Grbin najveći gubitnik izbora i da uskoro neće voditi SDP, ako uopće od njega što ostane poslije njegovog vođenja.

Most je na žalost ostao na pozicijama političkog istoka.

Nakon svega, što sam politički raskrinkao pokušaj prijevare hrvatskih birača i opasne političke prijevare s guranjem projekta “ideološkog moratorija” nije niti čudno da me se Peđa Grbin sjetio baš u trenutku kad je morao priznati da on neće biti novi vođa saborske većine niti novi mandatar Vlade. Ostaje mu ruševina koja se zove SDP.

Pozivam sve simpatizere i članove Pravedne Hrvatske da zajedno nastavimo voditi politiku novih ideja, i prepoznavanja potreba hrvatskog naroda. Naše vrijeme tek dolazi, treba nam Pravedna Hrvatska”, piše Vrkljan.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

U Njemačkoj povećan broj napada na kršćane. Što je uzrok?

Broj kaznenih djela označenih kao "antikršćanska" u porastu je, rekla je njemačka vlada odgovarajući na…

9 minuta prije

HRT-ova novinarka: “Prošla sam cijeli svijet, a žalim što nisam rodila četvero djece”

HRT-ova novinarka Mirna Zidarić otkrila je s kojim bi sportašem najradije napravila intervju, u čemu…

27 minuta prije

Rusi: Krim je napadnut s 9 američkih raketa. Ukrajinci: Uništili smo važan brod

Ukrajina je ispalila devet američkih projektila ATACMS-a na Krim i napala ruske regije s najmanje…

31 minuta prije