Kategorije Premium sadržaj

Zaposlenik Milanovićeva ureda vozio “mrtav pijan” i skrivio ozbiljnu prometnu

Širi dalje

Zaposlenik Ureda predsjednika Republike Hrvatsko, o kome se zna samo da se zove Ivan i da ima 26 godina, vozio je potpuno pijan i skrivio prometnu nesreću u kojoj je ozlijeđen.



Prema presudi, sve se dogodilo u listopadu oko dva sata i 30 minuta ujutro u Zagrebu u Ulici kneza Branimira. Ivan (26) je upravljao automobilom “pri koncentraciji alkohola u krvi najmanje 2,11 promila, što je utvrđeno analizom uzoraka krvi 1,94 promila i mokraće 2,15 promila”.

Dolaskom do križanja s Ulicom I. Štefanovečki zavoj izgubio je nadzor nad vozilom te je kotačima naletio na rubni kamen, nakon čega je sletio s kolnika na meki teren, a potom je u zanošenju i rotiranju stražnjim dijelom vozila naletio na stablo.

“Potom se od siline okrenuo na krov vozila i zaustavio prevrnut na krovu i poklopcu motora, djelomično na ukrasnoj živici, a u prometnoj nesreći je zadobio tjelesne ozljede”, navodi sutkinja u presudi, prenosi Danica. 

Ivan kaže kako je te noći bio sa prijateljima koje je počastio za rođendan te su bili u kafiću na Kvatriću u kojem su konzumirali alkohol i on je nakon toga krenuo kući.

Pijan vozio nakon rođendana

“Vozio sam manje od 60 kilometara na sat, ali bila je magla i kolnik sklizak i ja sam samo u jednom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom te kotačem udario u rizol i nakon toga u stablo. Od udarca sam izgubio svijest, a kasnije sam pozvao policiju i hitnu te sam prevezen u KB Dubravu.

Žao mi je što je do ovoga došlo, molim sud da uzme u obzir činjenicu da nemam prijevoznog sredstva do posla, a radim smjenski 12-24 sata, te sam vrlo često na terenu. Zato molim da sud bude blag kod izricanja kazne i zabrane upravljanja”, branio se Ivan.

Sutkinja ga je na koncu kaznila s ukupno 730 eura te mu izrekla jednomjesečnu zabranu upravljanja motornim vozilima.

Trebao je platiti i 150 eura troškova postupka, ali sutkinja ga je oslobodila te obveze uz tumačenje kako mu “plaća u Uredu predsjednika RH i nije nešto”.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

1 sat prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

2 sata prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

4 sata prije