Kategorije Premium sadržaj

Zbog korone u Srbiji Vulin napao Hrvatsku, spominjao NDH, Oluju i Plenkovića

Širi dalje

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je u petak da su hrvatski mediji, koji prema njegovoj ocjeni govore ono što Vlada Hrvatske ne smije glasno reći, napali Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, a napad povezao s obljetnicom osnivanja NDH.



Srbijanskom ministru obrane zasmetali su medijski napisi koji su usporedili način na koji se Hrvatska i Srbija bore protiv pandemije korona virusa, gdje glavnu riječ vodi struka,  nasuprot Srbije gdje glavnu riječ vodi politika i gdje su Vučić pretvorio u glavnog epidemiologa.

Brojni korisnici društvenih mreža u Srbiji te oporbeni mediji, danima  ismijavaju  “smešnog” doktora dr. Nestorovića, a vijest o njemu s čuđenjem su prenosili i mediji u Hrvatskoj.

“Napali su srpske liječnike, ministre, vladu, vojsku. Očekivano kao i negiranje zločina nad Srbima u zločinačkoj akciji ‘Oluja’ ili umanjivanje jasenovačkog genocida i pohvale ustašama”, rekao je u petak srbijanski ministar obrane Vulin u trenutku kad je njegova zemlja u izvanrednom stanju s proglašenim policijskim satom do ponedjeljka ujutro te se suočava s iznimno teškom zdravstvenom situacijom.

Istaknuo je da se “Srbija protiv Covid-19 virusa bori brzo, uporno i organizirano. Organiziranije od mnogih bogatijih zemalja i to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih. To pokazuju i paketi pomoći gospodarstvu i građanima” prenosi Vulinove riječi agencija Beta.

https://twitter.com/Mare32254214/status/1242944642116657154?ref_src=twsrc%5Etfw
“U Srbiji nitko nije ni pomislio napadati Hrvatsku, kritizirati njezine mjere ili se uspoređivati s Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova. Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima, i sve što radite, a nije na štetu Srba, radite sebi i za sebe i puno sreće u tome. Izliječit ćemo i mi i Hrvati koronu, ali mnogi u Hrvatskoj nikada neće izliječiti komplekse koje osjećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima.

Želim Hrvatskoj da se izbori s virusom i da ima što manje oboljelih i mrtvih, a želim im i da nauče da neće izbjeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju, ostanite kod kuće, budite sigurni”, poručio je ministar Vulin

“Ako vladini mediji u Hrvatskoj nisu mogli da nađu neki bolji razlog od epidemije korona virusa da hvale  Plenkovića, a da napadaju Vučića, mogli su i taj da preskoče“, dodao je srpski ministar obrane.

M.M /foto.hrt

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Netko postavio kućicu na dječju plažu, sve ogradio i stavio natpis “Privatni posjed”

Uz plažu Valdarke na Velom Lošinju nikla je metalna ograda, a pored ograde netko je…

25 minuta prije

Maslinar uzvraća ljudima koji ga prijavljuju zbog gnoja: Dragi ilegalni graditelji…

Sandi Chiavalon, jedan od najpoznatijih istarskih maslinara, požalio se na Facebooku kako ga susjedi, za…

46 minuta prije

Milanović će potpisat produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

2 sata prije