Kategorije Premium sadržaj

Zbog ratnog zločina iz 1991. u Vukovaru uhićen Srbin

Širi dalje

PU vukovarsko – srijemska je objavila da je uhićen 71-godišnjak iz Vukovara pod optužbom da je u studenom 1991. godine, kao član paravojne formacije pobunjenih Srba, mučio 24-godišnjeg zarobljenog Hrvata.



“Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnjom sa Županijskim državnim odvjetništvom u Osijeku dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Vukovara, koji je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz članka 120. stavka 1 Osnovnog krivičnog zakona Republike Hrvatske NN 31/1993-569”, piše policija.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je tada 41-godišnjak iz Vukovara, u studenom 1991. godine, kao pripadnik paravojnih formacija pobunjenih Srba, iskoristio okolnosti rata i privremenu okupaciju Vukovara te u dvorištu poduzeća “Velepromet” teško fizički zlostavljao civilnu osobu, tada 24-godišnjeg hrvatskog državljanina”, opisala je policija.

“Policija je protiv osumnjičenog 71-godišnjaka nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protiv čovječnosti i međunarodnog prava “Ratni zločin protiv civilnog stanovništva” opisano i kažnjivo u članku 120. stavak 1.  OKZ RH te je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske”, dodaju na kraju.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

HDZ i Petica. Moguće je da Penava izvisi slično kao Škoro. Postoji plan B

U postizbornim pregovorima oko formiranja većine pojavila se nova mogućnost da se za predsjednika Sabora…

29 minuta prije

Bez hrvatskih sudaca na Euru, Slovenaca čak sedam, dvojica iz BiH

Sve nam je bliže Europsko prvenstvo koje se održava u Njemačkoj od 14. lipnja do…

59 minuta prije

Čabraja: Rijeka se bori za titulu, a nama je utakmica važnija nego Rijeci

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive, najavio je utakmicu protiv Rijeke, vodeće momčadi prvenstva. Utakmica je važna…

2 sata prije