Kategorije Sport

Tko je atraktivna Zadranka koja je kreirala senzaciju na Australian Openu

Širi dalje

Zadranka Bernarda Pera, koja nastupa pod zastavom SAD-a, priredila je prvu veliku senzaciju na Australian Openu svladavši Angelique Kerber, pobjednicu Australian Opena iz 2016. godine, ali i Wimbledona (2018.) i US Opena (2016.) te tenisačicu koja je 34 tjedna provela na svjetskom broj 1.



Pera je u prvom kolu sa 6:0, 6:4 pobijedila 23. nositeljicu i pobjednicu Australian Opena iz 2016. godine Angelique Kerber. Nekad prva tenisačica svijeta prvi je set izgubila za samo 18 minuta, a Bernanrda Pera joj nije poklonila ni gem. U drugom setu je imala 3:0, a Kerber je tek tad uspjela osvojiti svoj prvi gem u meču oduzevši servis Bernardi.

U posljednjem gemu meča Pera je spasila 0-40 te potom realizirala drugu meč loptu.

“Znala sam koliko ima tešku protivnicu. Ovo vjerojatno nije bio njen baš najbolji meč, ali drago mi je da sam prošla dalje”; rekao je Pera.

Bernarda je prije osam godina bila seniorska prvakinja Hrvatske, ali je, nezadovoljna uvjetima (u Zadru nije bilo teniske dvorane), napustila domovinu i od 2017. počela nastupati za SAD.

S obitelji, roditeljima i dvije sestre, živi u New Jerseyu, ali je često u Zadru, a velika je navijačica košarkaša Zadra koji je i sami podržavaju na društvenim mrežama.

– U Ameriku sam otišla zbog boljih uvjeta. U Zadru nisam mogla trenirati zimi jer nije bilo dvorane, a na otvorenom nisam mogla jer je bilo hladno ili bi padala kiša. Tata Valter je dugo, od 1978. godine, živio u Americi, u New Jerseyu, ima američko državljanstvo, a početkom devedesetih vratio se u Hrvatsku gdje je upoznao mamu Lidiju.

U Zadru sam rođena (1994.) a svi zajedno otišli smo u Ameriku zbog moje karijere. Jedno vrijeme živjela sam stalno na relaciji Zadar – New Jersey,  kaže Bernarda, trenutačno 66. tenisačica svijeta.

– Nije mi bilo lako otići iz Hrvatske, ali u SAD-u dobila sam mogućnost da idem na turnire uz podršku američkog saveza, koji je pokrivao i sve troškove trenera. A državljanstvo sam lako dobila jer je otac živio i radio u New Jerseyu, kazala je za Večernji list   Bernarda kojoj Australian Open očito leži jer je ondje postigla i svoj najbolji rezultat na Grand Slam turnirima – 2018. došla je do trećeg kola.

Bernarda je u svakom slučaju veliki potencijal što je od početka tvrdio i njezin sadašnji trener Zagrepčanin Kristijan Schneider, koji je trenerske uspjehe žeo i s Anom Konjuh. Zadranka još čeka svoj prvi WTA naslov, a zasad se može pohvaliti s četiri polufinala: u Guangzhouu, Pragu, Lausanni i Jurmali.

Megy M. /Foto: press


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

11 minuta prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

17 minuta prije

VIDEO Rusi napali Odesu, gori dvorac Harryja Pottera

Ruska vojska u ponedjeljak je izvela novi raketni napad na grad i crnomorsku luku Odesu.…

59 minuta prije