Kategorije Sport

Bad Blue Boysi u Velikoj Gorici zapjevali ustašku koračnicu

Širi dalje

Ustaška koračnica “Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije” ponovno se orila na hrvatskim stadionima.



Nakon što je skupina vinkovačkih Ultrasa to pjevala na utakmici Hrvatska – Turska u Osijeku, poslije čega su uslijedile munjevita reakcija policije i uhićenja, isti ti stihovi mogli su se čuti u nekoliko navrata tijekom televizijskog prijenosa utakmice Gorica – Dinamo

Nogometaši Gorice u susretu su 12. kola HNL-a na svom terenu svladali Dinamo sa 2-1 (0-0) i tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu protiv zagrebačkog kluba u povijesti.

Bad Blue Boysi su se u velikom broju okupili na Gradskom stadionu u Gorici, bilo ih je oko 800 i pružali su podršku tijekom svih 90 minuta.

U jednom trenutku u drugom poluvremenu s njihove tribine mogli čuti stihovi ‘Korak ide za korakom, mlad ustaša pod barjakom. Boj se bije, bije, ustaški se barjak vije za slobodu i za dom, hrvatski dom’.

Skandiranje je popraćeno i podignutom zastavom sa šahovnicom i prvim bijelim poljem, nakon čega su skandirali ‘Hrvatska, nezavisna država’.

Uz skandiranje “Oj Hrvatska, nezavisna država”, vidljivo je istaknut i transparent na kojem je pisalo: “Lijepo ih je, lijepo ih je naučila majka”. Riječ je o parafrazi stiha iz pjesme “Korak ide za korakom”.

Zbog pjeavanja ustaške koračnice Dinamo će sigurno biti kažnjen od strane disciplinskog suca Alana Klakočera. Koliko će teška biti kazna, saznat ćemo u srijedu ili četvrtak, kada disciplinski sudac obično donosi svoje odluke za svako prethodno odigrano kolo.

R.I. /Foto: Ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Gvardiol opet strijelac za City, pogledajte novu majstoriju Vatrenog

Utakmica između Fulhama i Manchester Cityja još traje, a hrvatski je reprezentativac zabio gol za…

10 sati prije

Nizozemski pjevač izbačen s Eurosonga! Policija objavila za što ga sumnjiči

Nizozemski pjevač Joost Klein (26) i njegova pjesma "Europapa" diskvalificirani su s Eurosonga 2024., priopćila je Europska…

11 sati prije

Napeto u Crnoj Gori. Zbog Srebrenice traže Rezoluciju o Jasenovcu

Nezadovoljstvo prosrpskih snaga zbog stava da će Crna Gora na glasovanju u UN-u podržati Rezoluciju…

11 sati prije