Kategorije Sport

Bilić Nijemcima pričao o Thompsonu: Nema ništa desničarsko u toj pjesmi, samo ljubav

Širi dalje

Nakon velikog uspjeha s WBA i ulaska u Premierligu, hrvatski trener i bivši izbornik Slaven Bilić odmara se na hrvatskoj obali. Tamo su ga pronašli njemački novinari kojima je dao intervju za Sport1.



Kolege sa Sport 1 zanimalo je što Bilić misli o burnim reakcijama koje je izazvao Manuel Neuer koji je u Dalmaciji pjevao Thompsonovu pjesmu ‘Lijepa li si‘.

Znate li tu pjesmu, pitali su ga.

“Naravno da znam tu pjesmu. Poznata mi je cijela situacija i nažalost novinari su napravili preveliku stvar od toga. Manuel je veliki ljubitelj Hrvatske i voli doći kod nas. ‘Lijepa li si‘ je pjesma o hrvatskim ljepotama i nema ništa desno u noj. To je pjesma o lijepoj zemlji, ništa više i ništa manje. Nije službena himna, ali je himna naše reprezentacije”, objasnio je Bilić.

Koliko vam je Neuer važan u Hrvatskoj?

“Mi smo mala država i vrlo smo ponosni kad veliki nogometni profesionalac voli našu zemlju. Ako bi velike zvijezde poput Cristiana Ronalda, Waynea Rooneyja ili Roberta de Nira došle u Vašu zemlju i pohvalile Njemačku, tada bi i Nijemci bili sretni.

Kad smo prije dvije godine čuli da Manuel Neuer posjećuje Hrvatsku – u to je vrijeme bio u Dubrovniku – bili smo super ponosni. Više ga volimo i odnosimo se  prema njemu kao prema vlastitoj djeci. Neuer je u našu zemlju uvijek dobrodošo.

O Niki Kovaču novom treneru S Monaca?

Niko je sjajna osoba i sjajan učitelj nogometa. Dokazao je to s hrvatskom reprezentacijom pa i s Eintrachtom iz Frankfurta. Vrhunski je trener. Nisam razumio zašto je morao otići nakon što je osvojio duplu krunu  u Münchenu. Nisu to uspjeli mnogi treneri Bayerns u prvoj sezoni. Jako sam sretan zbog Nika što je našao tako dobar novi klub. I siguran sam da će on tamo opet obaviti sjajan posao

O plasmanu u Premiership:

“Sretan sam jer sam napravio dobar posao i doprinio uspjehu kluba. Učinio sam igrače i navijače sretnima. Financijska injekcija koja slijedi ulaskom u Premierligu donijet će dodatnu stabilnost u klub, a to znači i sigurne poslove za sve naše zaposlenike. To je posebno važno u ovom periodu koronavirusa i zbog toga sam posebno sretan. Svaka liga je teška, ali Premierliga je poput Hollywooda.

Poznajem ligu i igrao sam tamo za West Ham i Everton. Uživao sam trenirajući West Ham. Veselim se što budućnost donosi. Moja momčad i ja smo spremni”, rekao je Bilić.

O Jurgenu Kloppu i Liverpoolu.

“Klopp je nevjerojatan. Jedan je od najboljih i sada je konačno donio Liverpoolu titulu prvaka Engleske. Način na koji je razvio momčad je fantastična. Ima karizmu i inteligenciju. Protiv koga god igrali, kladim se na Liverpool. Samo zbog Jurgena Kloppa. Sve što radi ima glavu i rep.

Njegova cijela karijera je nešto što je nenadmašno. Posjeduje talent, humor i istovremeno je čovjek. To je predivno. Puno traži od igrača, ali im i puno toga dopušta i zato ga vole. Najteži je posao pronaći balans u svemu tome, a on je to doktorirao”, smatra Bilić kojeg su za kraj razgovora zamolili da usporedi igru WBA i Redsa:

“Nismo mi prvaci. Liverpool igra na višoj razini od nas. Svi žele igrati poput Liverpoola i svi pokušavaju kopirati ono što oni rade. Ono što bih volio da imam u svojoj momčadi, a što Liverpool posjeduje, energija je s kojom igraju svaku utakmicu. Svaku utakmicu igraju kao da je posljednja. To je sve zahvaljujući Jurgenu Kloppu”, zaključio je Bilić.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi Slaven Bilić

Najnovije

Sporovi Fantasyland protiv HPB-a, HFP-a, CERP-a i RH sele se s Trgovačkog suda u Zagrebu

Trgovački sud u Zagrebu donio je odluku kojom se predmeti u sporovima grupacije Fantasyland protiv…

29 minuta prije

U teorije zavjere najviše vjeruju glasači Mosta i DP-a. Ova je najpopularnija

U teorije  zavjere najviše vjeruju osobe desne ideološke orijentacije, mlađi i neobrazovani te među hrvatskim…

1 sat prije

Kako organizirati sve za savršen piknik: Od planiranja do realizacije

Piknici su oduvijek bili omiljeni način druženja i opuštanja u prirodi. Zanimljivo je znati da…

2 sata prije