Kategorije Sport

Bivši Dinamov napadač zabija i u pedesetoj godini života!

Širi dalje

NAPADAČ i bivši japanski nogometni reprezentativac te član zagrebačkog Dinama Kazuyoshi Miura, koji će idući mjesec navršiti 50 godina, produljio je ugovor s klubom Yokohama FC, potvrdivši tako svoj status najstarijeg aktivnog profesionalnog nogometaša u Japanu.



Miura, poznat pod nadimkom “kralj Kazu” kojeg su mu dali japanski navijači i mediji, započet će uskoro svoju 32. sezonu nakon što potpiše ugovor o produljenju na još jednu godinu, objavio je japanski klub.

Igrač koji je igrao i u Europi, u Genovi i u zaghrebačkom Dinamu (1999.), 26. veljače će navršiti 50 godina. U lipnju prošle godine postao je sa 49 godina najstariji strijelac u japanskom prvenstvu, srušivši rekord kojeg je sam postavio.

Sa 15 godina, Miura je započeo profesionalnu karijeru u Brazilu, prije nego je početkom 90-ih godina postao najslavniji nogometaš Azije.

Za japansku je reprezentaciju odigrao 89 utakmica i zabio 55 golova, ali nije bio uvršten u sastav na prvom SP-u za Japan 1998.na veliku žalost svojih obožavatelja.

Konačno je ostvario san da nosi dres nacionalne vrste na svjetskom prvenstvu u dobi od 45 godina, iako je to bilo u futsalu u Tajlandu.

Maxportal/Hina/foto: CROPIX


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije